qwertse 發表於 2014-8-16 18:08:19

自己雖然已訂了機票農曆年去,主要係遷就太太大假,自己工作就不時都有數天假期,現在日日睇呢版,攪到自己成日想快D去朝聖,唔知幾時機票會有平賣,就啱自己去排幾日都好,我已毒發入心:Q長財原來都係咁正:)

jaes 發表於 2014-8-16 21:07:00

除了黑色,其它颜色都好容易染色!:'(:'(

Vinx 發表於 2014-8-16 23:47:50

白色鹿皮!開始迷戀!

Supreme 發表於 2014-8-25 15:52:42

efmk2004 發表於 2014-3-4 13:09
謝謝某c hing幫忙入手點金花牌,「燒賣」袋可以開封了~~
Ching個boxing真係越睇越正。:D

efmk2004 發表於 2014-10-20 23:19:00

搵番個post,原來個「燒賣」袋連續用o左半年有多,識我都知真係日日用o架!:Q
咁...係時候o黎過新袋啦!
ps都唔知第幾次過diy換花牌了,當然million thx幫入手o既大大大c hing啦:loveliness:

patdog88 發表於 2014-10-22 11:39:16

verynice!! Thanks for sharing!!

ronald_meng 發表於 2015-9-26 22:49:39

是咁的,星期一落雨唔小心滴濕左個銀包,之後哥兩滴水積就揮之不去。想問下各短Ching有無咩方法可以整返走哥兩滴水積呢?謝謝

kubrian 發表於 2015-9-26 23:51:05

真係大大開眼界:funk::funk::funk:

scw0405 發表於 2015-9-27 08:55:52

簡單長財及卡片包~

arsushi1000 發表於 2015-9-27 09:17:57

ronald_meng 發表於 2015-9-26 22:49
是咁的,星期一落雨唔小心滴濕左個銀包,之後哥兩滴水積就揮之不去。想問下各短Ching有無咩方法可以整返走 ...

應該係無辦法...我自己都有呢隻色,試過用好多坊間的方法,好似醋啊,酒精等等,答案係無顯著改善...唯有用舊左就無咁覺。

而且不同於原色皮,就算成塊整濕等吹乾都好難,因為發現本來塊皮就要少少防潑水功能,結果有d毛孔吸水有d無事,更加一躂躂

十四毛 發表於 2015-9-27 09:37:02

我之前用過呢隻色既長財,亦無可避免出現呢個情況。不過一用舊左效果仲靚過全新時。我下星期上下圖俾你參考下。

lazytuba 發表於 2015-9-27 13:01:25

ronald_meng 發表於 2015-9-26 22:49
是咁的,星期一落雨唔小心滴濕左個銀包,之後哥兩滴水積就揮之不去。想問下各短Ching有無咩方法可以整返走 ...

好快你唔會理,信我,GORO'S 唔需要錫住用

yuendenden 發表於 2015-9-28 00:53:31

用了兩日!愈來愈歡喜佢!佢個種硬 有一種唔洗就住用的硬漢feel...萬謝毛大佬!

十四毛 發表於 2015-9-28 01:05:05

VINCENT 發表於 2014-3-18 00:00
goro這個東西, 不坐言起行, 只會越來越貴, 越來越難買...
很快又要加價了 ...

Vincent呢句一語成讖!
年半後既今日,上到本店當贏!

十四毛 發表於 2015-9-29 15:21:56

呢個銀包,雖然我都係錫住去用佢,但少不免又水漬又油漬。我係有用Red Wing果隻無色leather conditioner去滋潤下佢既,之前果D水呀油呀漬,真係唔係好覺眼。

adda0311 發表於 2015-10-1 09:44:47

十四毛 發表於 2013-12-25 12:53
原色短財短耳冚
22000yen

請問這款短財,如果上本店容易買到嗎?

kl8723 發表於 2015-10-23 01:12:16

足足等咗三個月嘅訂製品!{:4_88:}

Jeansky 發表於 2015-10-23 01:31:44

十四毛 發表於 2015-9-29 15:21
呢個銀包,雖然我都係錫住去用佢,但少不免又水漬又油漬。我係有用Red Wing果隻無色leather conditioner去 ...

試下用呢隻
幾好架好潤 快吸收

scw0405 發表於 2015-10-23 17:29:42

最大的收獲,期待日後將你加裝!

potatobay18 發表於 2015-10-28 15:01:36

kl8723 發表於 2015-10-23 01:12
足足等咗三個月嘅訂製品!

滿釘超級正!!!
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8
查看完整版本: Goros皮具大召集