M-Classic

搜索
返回列表 發新帖
樓主: 樂天生

全新 L size 向右銀毛

新手上路

edwinlulu 發表於 2015-8-25 12:50
你想有什麼定案?單憑兩張相就可証明你的羽毛是真品?別説笑吧!較有經驗的收藏家都需要其他元素去斷定真偽 ...

此言差異什大
同樣道理,單憑兩張相就可証明我的羽毛是偽品?難道我也可以跟你說 "別説笑吧!較有經驗的收藏家都需要其他元素去斷定真偽 ....."

况且,提供較高清相只是作為賣家的基本責任
這點我當然明白,當初你們不停追擊我,這個怎樣那個怎樣
現在高清的相片我交出了,當初大家因圖片問題而作了判斷,所以我也在更新圖片後提出了以下的論點
-----------------------
早前大家對這條毛 議論紛紛  各有不同的意見
現在我巳兌現對大家的承諾 上傳更清晰的圖片 但是就再沒有人討論下去
是真是假 還請有經驗的師兄 指點一下迷律 若不是假的話 更應該還小弟一個清白吧

而且直到現在都比你們描述到這麼黑,還會有人有興趣嗎?
潛在的買家都有可能你們的留言嚇走了,你們不能拍拍屁股就走人吧。
先聲明一下: 本人無意挑起任何紛爭,但求透過眾多有經驗的師兄幫忙驗証。
本人亦願意親自面對面拿出來讓師兄們檢驗一下。
-----------------------

回復

新手上路

Jeansky 發表於 2015-8-25 12:46
師兄 你個條係真定假就未有咁o既功力分啦但但你個條點都唔可以叫全新
你去本店買過全新品就知個種分別!
...

謝師兄的意見跟圖片。單是圖片比較我的跟你的可以說是一模一樣,此外大家對全新的定義也著不同的意見,但這件東西我確實從未使用過。

所以咪話有機 網店已係較新2手品當全新賣俾你  發表於 2015-8-25 15:01
回復

Goro's

其實呢度咁嚴緊,係對大家有著數...樓主下次記得寫得清楚影得清楚
回復

6萬

管理員

我真係忍無可忍啦..

你對呢度俾過咩貢獻出來?作為一個新手會員我只係見到你係度利用個平台學野,什至賣野,你憑乜要其他人俾個交待你呀?mclassic咁多分享咁多有用既料,或者心得感想等,有冇其中一樣係由你貢獻出來?

你連太丸定細角什至左右向都未識分,就知道自己條毛仔一定係真?要人同你見面比對,你俾番學費人嗎?你肯俾我敢講都冇人志在,要學野唔該虛心一些,Goros唔係咁玩,待人接物都唔係咁架!

你覺得自己有道理既就咬住唔放,自己理虧既一律輕輕帶過,乜野定義唔同什麼什麼,唔該學好做人先。

呢度係嚴架啦,我同你講,我地成班人要做到呢度一件流野都唔會出現去為禍人間,那怕只要小小懷疑我地都會嚴打。你要賣呢條所謂全新所謂真既毛仔,唔該去第度,FB今日先有假銀綁輪被人秒殺,要交學費大把地方。

你唔尊重呢個平台,我睇我地都唔駛尊重你。
俾哂樓梯你落台,好言相勸亦唔理,攪到氣氛差哂,禁你言是唯一我可以做既事。

贊同  發表於 2015-8-27 00:18
同意  發表於 2015-8-26 04:26
回復

高級會員

对于出了这样的事情本宫也觉得很遗憾,作为始作俑者的乐天生,你在最后两个回帖中言论部分内容已经超出了底线,本宫之前也已经清楚的给过你警告。小黑屋将会是你的最后归宿

小黑屋是否在日本神奈川縣川崎市日進町3-7  發表於 2015-8-26 08:49
回復

論壇元老

師兄你都識講為何“容不下他人的意(見)”,但禮貌我睇唔到,描述與相片不同,你容不下我們的意見,我們也不必去面對你的解釋,在社會裏不是甚麼都有需要對陌生人去交代,善意也不一定要裝出來

請師兄不要再追求解釋亦不要拿着“Goro's 的熱愛”去任意去攻擊人,Goro's 的熱愛係咁嘅咩!? 在師兄既post我也睇唔到

道不同不相為謀,我set Goro's 也會有人覺得很醜很不配,這也不是同好追求比別人更正更會花錢而玩Goro's的目的,希望大家師兄師姊明白這裏想做到尊重及只有真品(有多餘唔用先賣),現在大家仍然努力中所以師兄你一出post大家很緊張去保護尼個地方

我玩Goro's 時間真的很短,是因為木村及十西毛大全,師兄你又因為甚麼原因玩Goro's?

係呢個PO唔只學到GORO,仲學到做人....  發表於 2015-8-26 09:52
我抓爆左個頭先明,哈哈  發表於 2015-8-26 08:59
十西毛XD  發表於 2015-8-26 08:27
Live in the Moment
回復

論壇元老

呢種態度,似曾相識,細心閱讀,根本就係網絡上的小朋友技倆,對不爽的意思,應付不了就濫用例子以支持論據,硬要別人認同。會得心裏發毛,這裏竟出現此等人物。

好言相勸試過,直斥其非亦做了,終歸要管理員作出最後手段,何苦呢,小朋友(肯定有資格咁講),學懂做人才來學玩Goros吧!
回復

6萬

管理員

話禁言卻未實行,就係免得只我地講無得比你講,點知你一知道自己會被禁言就現哂形,你既留言既然儘是罵人,我刪了也是樂得安寧,自昨晚留言說會禁你言後,共收到七個不同人的whatsapp說支持,是非公道,自在人心。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x

同意  發表於 2015-8-26 12:15
成個世界靜曬,唔洗聽到菩提老祖喺耳邊。。。。嗡嗡嗡嗡。。。  發表於 2015-8-26 12:13
回復

VIP

樓主你原意係賣你條全新既銀毛,
不過我諗而家應該賣唔出架喇,
不如算吧啦。
回復

中級會員

終於都結束..何苦,其實審慎對大家都好,點解唔明白呢
回復

VIP

原來呢度發生過大戰...MISS左TIM
回復