Applegoogle 發表於 2017-6-6 10:49:21

goro's 遊記 ( 28/5 - 4/6 )

首先感謝mclassic 所有師兄們一直以來的分享,教導及荼毒{:4_100:}
在今次出發去排隊前, 已經做足資料搜集, 一直好驚未有配戴任何goro's的item會被DQ...{:4_125:}
懷著浪蕩的心情觀賞這GORO'S的大全
崎嶇得足以令您與我人事不省

28/5 (sun) - 由香港出發到東京成田機場, 到步已經是當地時間 15:00 ,所以直接去旅館CHECK IN,放低行李, 輕鬆渡過第1天

29/5 (mon) - #44 number
10:15分左右到,位置已經排到 tokyu plaza 側門(對住MOUSSY JEANS門口)附近位置,
等到11:15分左右二女及保安同TAC兵團來派飛仔
終於排到我按抽籤NUMBER, 心情超緊張, 手都震埋, 1按彈出來的數字是 #44
但極速被二女簡單講一句 today so many people, sorry ,
我就禮貌同二女和保安叔叔道別
排GORO'S 就要抱住不生氣, 明天會更好籤的心態 {:4_90:}

30/5 (tue ) - #14 number
今日早少少到,大約10:00到達排隊的人龍,
隊尾是十字路口, 對正 tokyu plaza 正門門口,
超哂, 超蠻太陽, 心諗會否是上天給我的一個考驗,
正所謂 天將降大任於斯人也,必先苦其心志,勞其筋骨,餓其體膚
被熱烈太陽顏射1小時有多, 不停流汗不停抹汗,無限LOOP
終於等到二女,保安,TAC 兵團來派飛仔, 二女同保女好似對我有D印象, 向我微笑( 自我FF ){:4_98:}
去到按NUMBER時, 又係超級無敵緊張, 手都震埋, 震住去禁, 一禁竟然係#14 NUMBER~個刻心情無非筆墨所能形容的, 個人頓時傻L左,
二女講左句 WOW, LUCKY NUMBER, 之後用簡單英文同我講: 你係未第1次來, 要等好耐, 要有心理準備等好耐等等的資訊
我個時都已經開心到傻L左, 只識答YES , YES, I KNOW, I KNOW
之後就派手帶俾我, 我就極速番回隊尾, 繼續排隊上本店
等到所有排隊人士抽籤過後, 獲分派手帶的人會重新整列, 由本店門口重新排隊( 按手帶的NUMBER 先後次序排列)
二女之後會重新審視隊伍, 佢見到我時, 再次同我講因為我是第1次排隊, 要知道排隊有規距的
例如行開行埋去廁所, 買野食, 要同前後的人講聲, 所以整個過程, 真係覺得二女好NICE, 好好人
等到差唔多 14:00, 就終於上本店, 超級緊張, 上本店的路真係一步一艱辛, 好感動, 終於明白師兄們一直講親身排隊買既毛,
每1條毛都係有血有汗,得來不易, 真係唔會輕易賣出去, 每1條都有背後的故事
我們一行6人上本店, 一上到本店,真係勝過千言萬語, 之前做幾多資料搜集都唔會自己親身上1次本店來得震撼
緊記手勿亂摸, 手指唔好亂篤 , 保持禮貌
二女都同我講到明, 只能買1銀同1皮具
之後前面有位大神用家, 戴住大鷹, 佢同掌櫃講2句, 乜都無買就走了, 心諗真係神級用家
而我的眼睛早已鎖定了 DISPLAY 架上的 上金TQ, 上金TQ, 同上金TQ
上金TQ一直是小弟夢寐以求的ITEM, 我完完全全忽視哂其他架上的ITEM(當地應該仲有上銀金繩TQ, 箭頭,八本等等)
但我真係完全無理過, 狗衝佢同掌櫃講 上金TQ, 掌櫃一口應承, 跟埋白鹿皮繩連1粒調節珠比我,
咁我買完上金TQ,我就望一望 個藥袋, 望一望有掛價錢, 就膽粗粗問二女, MAY I BUY THIS?
二女都一口答允, 超級開心, 佢仲好細心教我點用個袋, 拉開既時候要小心D , 當時我已經開心到傻左
連一直想買的皮手圈都唔記得左, 後尾諗番都{:4_94:}
師兄們無講錯, 第1次上完本店後, 一定會後悔, 我完完全全感受到

之後的日子待續,

Applegoogle 發表於 2017-6-6 10:52:26

字有點長, sorry, 排版有d亂
但全部是我自己全心全意的分享,

ugine 發表於 2017-6-6 12:00:29

恭喜師兄買到心頭好:),果個位夏天真係食到應!心態好好 !

tfko 發表於 2017-6-6 12:24:50

用心分享!讚!

十四毛 發表於 2017-6-6 12:24:59

就要抱住不生氣, 明天會更好籤的心態 -

呢樣講得好好,近幾年,Goros太潮,很多體毛都齊既後生仔都去潮聖,排唔到就上網鬧,呻,連申請入Mclassic都好似都例牌開綠燈咁,唔鐘意唔如願就鬧,完全無視人地嘅規矩,原則,理念,能夠講得出上邊說話既人十個中都冇一個,恭喜樓主卒之上到本店,得閑多啲喺度分享。

cw90 發表於 2017-6-6 12:34:46

恭喜晒!
我第一次上去時都緊張到無買皮手圈;P

kimching 發表於 2017-6-6 12:38:19

恭喜恭喜

kitkit1009 發表於 2017-6-6 12:39:51

好好既分享,相信要親身排上去先感受到,有後悔先令你想再上呀,加油師兄{:4_133:}相信無乜人唔會後悔,我都係其中一位,哈

LGK 發表於 2017-6-6 13:01:50

我排左7日....我D同事都話我曬黑左.....第一次排就14....正...

Applegoogle 發表於 2017-6-6 13:02:15

感謝各位師兄留言支持,
小透露, 之後的4日全炒的,
但我也會在空閒的時間盡快補上 ( 一些所見所聞 )
同各師兄真心分享{:4_115:}

him952 發表於 2017-6-6 13:04:14

多謝用心既報告同分享,上金TQ靚入手!{:4_133:}
恭喜哂!!!

Applegoogle 發表於 2017-6-6 13:12:16

大家反映熱烈,小弟都唔怕羞, 上傳著用圖分享{:4_109:}

ugine 發表於 2017-6-6 14:07:53

Applegoogle 發表於 2017-6-6 13:02
感謝各位師兄留言支持,
小透露, 之後的4日全炒的,
但我也會在空閒的時間盡快補上 ( 一些所見所聞 )

加油師兄,今次努力可讓下次得到更多 :)

Applegoogle 發表於 2017-6-6 14:15:33

另外想請教下師兄們, 單一條毛, 點樣配襯好, 苦煩中 {:4_121:}

buyan 發表於 2017-6-6 14:54:44

Applegoogle 發表於 2017-6-6 13:12
大家反映熱烈,小弟都唔怕羞, 上傳著用圖分享

恭喜CHING,上金TQ係好開始

devilman_alex 發表於 2017-6-6 16:13:30

恭喜師兄,文筆生動,期待後續。

nz633 發表於 2017-6-6 17:22:08

第一次去就有beginners luck, 希望之後越抽越有!!

Alanthc 發表於 2017-6-6 20:46:39

上金tq 係一個好開始!希望Ching 可以keep 住依個心態!
Btw.個袋本店價係幾多?

jin-roh27 發表於 2017-6-6 21:34:48

恭喜同好都鐘意上金藍石;P

kl8723 發表於 2017-6-7 00:06:33

期待師兄繼續用心分享本店遊{:4_88:}
頁: [1] 2
查看完整版本: goro's 遊記 ( 28/5 - 4/6 )