請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

M-Classic

搜索
查看: 1642|回復: 6

金鐘隨拍

高級會員

佔中事件發生近一個月,有好多人佔領街道,希望逼使政府人大讓步,爭取佢地既真普選,香港係一個多元化地方,由好多唔同人組成,有唔同意見既人,所以由第一天開始就有好多衝突,夾起中間既警察成為磨心,香港人開始分化,變成藍絲同黃絲,亦令好多家庭,朋友,同學因為呢個原因攪到不和,網上又有大量唔同派系既人互傳黑材料,可唔可以唔好再咁呢?
我一路相信,兩邊支持者本身係好和平的,當中一定有人攪事,令大家分化而達到目的,我自己本身係支持藍色,認為要尊重法律,希望抽出攪事既人,上星期日,參加左一個和平既集會,係由一班愛和平既網民組成的,當中冇政棍冇私煙,冇愛字頭
作為一個香港人,香港發生左件大事,好想見識下,於是走入金鐘佔領區睇下,了解下,我認為呢度係和平既,亦肯定左,朋友藍黃都有,我抱住中立既心情入去,睇下大家和平爭取訴求,好希望大家都明白,電視既暴力事件,係一小部份,希望事件快些結束啦
呢個相簿唔討論政治,我亦唔回應政治問題
當日最開心既睇會係同一位唔同政見既好友,坐起夏愨道天橋上吹水和平討論,真係一個好特別既經歷
Color Photos from GR
B&W Photos Leica M6 VM21 35corn 50Lux
Film Eastman Double-X 5222
FilmDev Kodak HC-110 5mins 20C

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x
回復

註冊會員

Nice Photos
回復

註冊會員

Jam一張金鐘相,不討論政治.........藉此推介大家睇美劇Breaking Bad

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x

正  發表於 2014-11-2 00:14
黑白總係令人有更多幻想空間  發表於 2014-11-2 00:06
good BW photo...photos tell stories !!!!!!  發表於 2014-11-1 20:13
回復

論壇元老

回復