M-Classic

搜索
查看: 5017|回復: 8

版區太多?

註冊會員

其實有d區係咪可以減左佢?
某d區綜合埋佢就算
好似睇落去無乜人氣
等人氣高番先再加,我覺得比較好
m一向都係簡潔為主
好多野其實一個吹水區綜合晒就ok
因為我覺得,唔係每個人都會睇晒咁多區
但如果綜合晒 係一個人流高版區就可以
更多人去討論個主題
如果真係好多人討論果樣先再加區都未遲

其實我覺得4個區就ok
吹水區
貼圖區
器材資料區
交易區
集中來管理 可以令管理更輕鬆,抽出時間去搞其他事務
好多野都係從簡比較好

岩岩都睇到個師父話 想集中番討論攝影
感覺上 好似地方大左 人小左 無左親切感
我對OM有情意結
回復

管理員

可能先入為主閣下以為這是另一個討論萊卡的論壇,其實我們定位與友台不同,主要環繞男士的興趣,非獨沽一味攝影或Leica,our M stand for Men's, 未來有些区域会删減或被合併,如牛仔褲区
回復

VIP

admin 發表於 2013-8-4 21:21
可能先入為主閣下以為這是另一個討論萊卡的論壇,其實我們定位與友台不同,主要環繞男士的興趣,非獨沽一味 ...

Like 呢個定位。無必要令人誤會係just another leica forum
One doesn’t have to be in some faraway dreamland in order to find beauty. -- Saul Leiter
回復

註冊會員

Wohtip 發表於 2013-8-4 21:50
Like 呢個定位。無必要令人誤會係just another leica forum

因為比個Mclassic-..-誤會
我對OM有情意結
回復

註冊會員

admin 發表於 2013-8-4 21:21
可能先入為主閣下以為這是另一個討論萊卡的論壇,其實我們定位與友台不同,主要環繞男士的興趣,非獨沽一味 ...

但有D細分左太多? 玩鞋都分3區
我對OM有情意結
回復

VIP

baby-boy 發表於 2013-8-4 22:07

呢個我唔識,而且見佢有d post係6月尾既,唔敢提咩意見,因為應係原居民既版面,我7月尾先來,都尊重下佢地。我估呢個forum唔係因為lfc難民而起,只係本來已有(你睇下銀器區,都有自己常客)論壇,有難民就開多區收容下。
One doesn’t have to be in some faraway dreamland in order to find beauty. -- Saul Leiter
回復

註冊會員

Wohtip 發表於 2013-8-4 22:18
呢個我唔識,而且見佢有d post係6月尾既,唔敢提咩意見,因為應係原居民既版面,我7月尾先來,都尊重下佢 ...

我都係今日 明哥 SEND個網比我先知~
我對OM有情意結
回復

管理員

baby-boy 發表於 2013-8-4 22:07

由於論壇介面本身限制了版中版(子版塊)的關係, 所以如果以一個總鞋區, 入內再分三區的話, 就不能做到以牌子再分區..所以我們要用一段時間觀察各區別的反應再作安排, 例如皮褸及牛仔褲區等應會聽從大家意見用一個總區包含哂, 皮靴區亦應會歸入頂級皮鞋子版塊中, 以保存總版面之簡潔性....
作為此論壇分區的設計師, 我們真的希望做到完美!
回復

1萬

1萬

論壇元老

I repeat my comment in "Requesting Adding Alpa Column"
回復