M-Classic

搜索
樓主: gzman

Games of Thrones 你最喜愛的角色投票區(可能有劇透,未看者慎入)

高級會員

Tywin Lannister ,霸氣~!
回復

中級會員

迦南 發表於 2013-8-3 01:26
anyone here... same as me.... wanted to see Joffery's death?  too bad had to wait till next season
...

Not me, at least.

Joff is a KING bringing us too much fun. I wish he'd be around for as long As he pleases his Gods. But as his grandfather Lord Tywin once told us: "Any man who must say 'I am the king' is no true king at all."

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x
回復

Goro's

hahahhah...... like the pic and caption
true that i am quite anticipating joffrey's part as well
回復

中級會員

另一個好有趣嘅角色就係 Jaime “The Kingslayer”。

佢本身又靚仔、又有錢、又好抽(即係典型嘅「高富帥」),全國所有少女都為佢著迷,佢偏偏只鍾意自己個淫盪孖生家姐,吹漲!

佢家勢顯赫,武功高強,15歲就成為騎士、16歲加入地位尊崇嘅白武士團隊,理應受萬人敬仰,成就傳奇。偏偏16年來,佢受盡人前人後的唾罵及鄙夷。

由第一季嘅絕頂奸角,一直到第三季抽絲剥繭道出背後原因,Kingslayer 忽然變成可憐又可敬嘅悲劇英雄,讓人神為之奪,魂為之銷。

正如佢自己話齋:"There are no men like me. There's only me." Jaime Lannister 絕對係獨一無二奇男子!

我比好奇嘅係,佢話過單打獨鬥之下,全個 Seven Kingdoms 只有三個人先對佢有一戰之力,究竟係邊三個高手能夠入佢法眼呢?

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x
回復

Goro's

agree. i started to like him in season 3
回復

中級會員

佢無咗隻手之後, 唔止三個喇呱........佢又唔係楊過
回復

VIP

Ninewest 發表於 2013-8-7 19:51
佢無咗隻手之後, 唔止三個喇呱........佢又唔係楊過

書入面一直口講,阿Kingslayer好似無威過,雙手同大山婆Brienne 對打都唔係好佔上風咋。
One doesn’t have to be in some faraway dreamland in order to find beauty. -- Saul Leiter
回復

中級會員

Wohtip 發表於 2013-8-7 23:03
書入面一直口講,阿Kingslayer好似無威過,雙手同大山婆Brienne 對打都唔係好佔上風咋。

如果以武俠小說角度去睇,Kingslayer屬於新一代江湖中最好打果個(其他頂級高手包括Knight of the Flowers, Clegane兄弟等)。舊一代江湖中,死剩嘅 Barristan the Bold仍然係絕世武功(見佢響Slayers Bay 出手救Dany時風采依然,可以幻想到佢年青時有幾好抽)。但原本嘅Kingsguard陣容內,仲有名氣遠在佢之上嘅 Gerold Hightower (原 Lord Commander of the Kingsguard, 綽號 The White Bull ) 同埋當年公認嘅天下第一劍手 Arthur Dayne (綽號 Sword of the Morning),但呢兩位都死左響Ned Stark 劍下(雖然係7對3嘅圍攻),可見Ned後生時都算得上一級高手。

Brienne of Tarth 能夠單拖做低左半隊窮兇極惡嘅The Brave Companions,證明佢都算得上係頂級好手。而Kingslayer能夠戴住手銬情況下對戰仍然佔上風,可想而知佢原本有幾好抽。加上Brienne 對佢嘅評價係「只要一劍在手,七國中能跟Kingslayer單打獨鬥嘅人屈指可數」,可見單以劍術論佢對Kingslayer都係推崇備至嘅。

不過,由Kingslayer 被廢武功一刻開始,作者就清晰地話俾大家聽,Game of Thrones 到底都唔係武俠小說,個人武功再高都敵不過千軍萬馬,而軍隊再多都敵不過權謀詭計。正如Lord Tywin 講得好,"Some wars are won with swords and spears, others with quills and ravens.",誠不我欺也。
回復

1萬

論壇元老

剛追完第一季,真係好正!(Thanks迦南)
The lord of Winterfell,,蠢到...
回復

中級會員

C9.99 發表於 2013-9-7 12:36
剛追完第一季,真係好正!(Thanks迦南)
The lord of Winterfell,,蠢到...

講明有劇透你都夠膽入來,真係勇氣可嘉……
回復

1萬

論壇元老

gzman 發表於 2013-9-7 17:19
講明有劇透你都夠膽入來,真係勇氣可嘉……

昨晚卒之完成左season2
回復

1萬

論壇元老

迦南 發表於 2013-8-3 01:26
anyone here... same as me.... wanted to see Joffery's death?  too bad had to wait till next season

...

I really want to kill him by myself
回復

1萬

論壇元老

剛看完第三季第九集,那場婚宴刺殺很震撼呢!   
之前只是奇怪既然Bolton既然放左Jaime即是反叛左北人啦,未到發生的一刻,完全估不到
回復

高級會員

Khaleesi越來越有霸氣

wedding banquet個集睇到jaw-dropping
回復

VIP

睇完season 4 第一集,又要等一個星期。
One doesn’t have to be in some faraway dreamland in order to find beauty. -- Saul Leiter
回復

中級會員

第一集比較平淡,希望下集推進再快啲。
回復

6萬

管理員

gzman 發表於 2014-4-8 23:42
第一集比較平淡,希望下集推進再快啲。

今晚即看!
回復

6萬

管理員

千尋未有……
回復

1萬

論壇元老

邊個網有新一季睇?
回復

中級會員

我用BT download來睇……咁高質嘅劇,唔用1080P響電視睇,就實在對佢唔住。
回復