M-Classic

搜索
查看: 2289|回復: 8

請問在Facebook度買二手可唔可以靠

註冊會員

各位師兄大佬小弟在Facebook 看到一條二手毛
因為小弟是新手 怕買到假野 希望各位俾啲意見 唔該晒!

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=991014097682897&id=100003229473829&set=gm.10153550145347101&source=48

原來就算肯比多啲錢買二手都好煩
因為怕買到假野
我都想去本店排隊但睇嚟係越嚟越難買到心頭好
回復

高級會員

小弟都曾經好似閣下咁, 因為無時間去本店排, 見到FB有好多人放售, 起初時仲經常PM問下價, 當然時間長了, 都知道一般人都會買取店既炒價對番港幣賣比你, 之但係, 有時問好多人點樣買番來, 有D誠實既賣家都會話係網上私讓買入, 玩完再轉售. 問題來了, 咁第一手既用家或炒家點入貨無人知, 就算話比你知係本店入, 你又會唔會相信又係一件事. 所以就算件貨真係真品, 因為你既懷疑心, 都會令到件貨點都唔會變真, 除非你喜歡呃自己同埋呃埋人, 咁就成件事簡單得多. 同埋如果要在網上購物, 我相信係買個賣家既誠信好重要, 最起碼, 唔會係新戶口, 甚至乎用假名去開戶口的人吧.

還有一點, 如果連自己都唔識分真假, 就更加唔應該嘗試去買吧! 用炒價買到偽品, 真係好傷既事.

同埋, 其實如果喜歡印第安銀器, 其實還有很多其他品牌都不錯的. 共勉之.

講得好! Goro's除非自排, 否則真係信則真不信則假!  發表於 2016-7-24 00:00
回復

註冊會員

我覺得除非係本壇師兄放,如果唔係真係好難分,自己排好過……

原全同意師兄既講法. 我諗呢度好多師兄去日本多過我去大嶼山. XDDDD  發表於 2016-7-23 14:08
回復

Goro's

出面公海買used, 收上收大炒家又有, 搵替身又有, 其實幾多手冇人知, 係咪本店貨更加冇人知.如果買返黎要左度右度, 三兩日又會疑神疑鬼, 我寧願選擇玩其他銀器牌子.

完全同意  發表於 2016-7-23 14:42
回復

註冊會員

排隊是唯一途經肯定是真品
如果沒辦法排隊,去日本買取店可信度較高吧...
fb 就...

日本買取店先高危 唔識睇 唔好去博  發表於 2016-7-24 00:11
回復