十四毛 發表於 2013-6-25 00:10:56

朋友的Legend吉原直bracelet

手工非常非常細緻,香港購入六千多元,未知變黑效果如何,因是新入手,感覺上手工比Tady & King, First Arrow好. 可能比Goro's還好!

十四毛 發表於 2013-6-25 00:16:40

更多有關Legend

Filme 發表於 2013-7-30 19:49:58

十四毛 發表於 2013-6-25 00:16
更多有關Legend

really nice sharing!
admire his passion on his handcraft

Thomas_Chan 發表於 2013-7-30 22:09:58

{:4_134:}{:4_134:}{:4_134:}

十四毛 發表於 2013-7-31 02:09:18

那還未算極致, 如果你看過高橋吾郎的生平, 知道他對自己選擇之道路的付出, 包括右手為鑄造銀器而燒毀的手指及幾乎因為這次意外而帶來之創傷欲跳橋自盡再振作之經歷, 你會知道他的作品才是件投注了鑄造者精神之藝術品, 就是現行品已經非他本人所鑄, 你還似是感受到他的靈魂!

edwinlulu 發表於 2013-7-31 11:54:50

你嘅對高橋老師嘅序述所講,亦係我加入Goro's大家庭嘅原因之一^_^

SS.LEICA 發表於 2013-9-16 20:18:01

{:4_91:}{:4_134:}

alee 發表於 2013-10-15 03:07:15

http://www.flickr.com/photos/ialexchu/10275585184/in/photostream/

chuilok7 發表於 2013-10-15 23:57:09

最近都有留意legend
銀器真的很華麗
手工不用懷疑
比T&K, FA 有更高原創性
細緻的唐草係其他品牌欠缺的

chuilok7 發表於 2013-10-15 23:58:33

十四毛 發表於 2013-7-31 02:09
那還未算極致, 如果你看過高橋吾郎的生平, 知道他對自己選擇之道路的付出, 包括右手為鑄造銀器而燒毀的手指 ...

師兄,有link 可以睇返你所講嘅故事嗎?

NICK 發表於 2013-10-16 23:37:08

chuilok7 發表於 2013-10-15 23:58
師兄,有link 可以睇返你所講嘅故事嗎?

GORO'S 大全有描述~~:handshake

番茄 發表於 2013-10-17 22:38:27

有冇人知 如果想入legend的銀器 可以係邊買到 我一直都想買隻毛介:)

十四毛 發表於 2013-10-18 18:47:56

番茄 發表於 2013-10-17 22:38
有冇人知 如果想入legend的銀器 可以係邊買到 我一直都想買隻毛介

香港有店代理, 應該可以Google到!

AY9 發表於 2013-10-20 17:50:11

十四毛 發表於 2013-10-18 18:47
香港有店代理, 應該可以Google到!

DRESS CODE !

AY9 發表於 2013-10-20 18:32:04

Legend x Dress code

kwan617 發表於 2013-10-24 00:23:50

我google完搵唔到邊度可以買:'(

edwinlulu 發表於 2013-10-24 08:35:51

kwan617 發表於 2013-10-24 00:23
我google完搵唔到邊度可以買

http://the-sun.on.cc/cnt/lifestyle/20120703/00481_002.html

希望幫到你

kwan617 發表於 2013-10-24 12:57:24

唔該曬{:4_100:}

edwinlulu 發表於 2013-10-24 17:14:46

kwan617 發表於 2013-10-24 12:57
唔該曬

客氣啦

yaracso 發表於 2013-10-26 01:15:08

edwinlulu 發表於 2013-10-24 08:35
http://the-sun.on.cc/cnt/lifestyle/20120703/00481_002.html

希望幫到你

搵日去望下先!
頁: [1] 2
查看完整版本: 朋友的Legend吉原直bracelet