hkforyou 發表於 2016-9-16 18:30:17

start for old day just

http://i446.photobucket.com/albums/qq190/qsonic/7D535B23-26E3-4AE1-ADDE-F4DCCB668F61.jpg

hkforyou 發表於 2016-9-16 18:32:14

Gilt 1603

http://i446.photobucket.com/albums/qq190/qsonic/42C71E51-FE9D-4D6C-B4F4-1D5BEEB55D92.jpg

hkforyou 發表於 2016-9-16 18:33:45

out of Topic : Tudor

http://i446.photobucket.com/albums/qq190/qsonic/D3B443E4-AC6F-4D30-B8AE-FD025EE19BB0.jpg

十四毛 發表於 2016-11-30 22:48:08

今日搵到隻6282,唔係熱門當炒貨,但我好鐘意個舊化奶黃面,隻錶狀態一流,而且唔貴,窮有窮玩,一樣開心。

十四毛 發表於 2016-11-30 23:21:34

Daydate也可以很wild

十四毛 發表於 2016-11-30 23:23:08

hkforyou 發表於 2016-9-16 18:32
Gilt 1603
呢隻個圈出得一兩年,好東西!

hkforyou 發表於 2016-12-1 00:10:52

十四毛 發表於 2016-11-30 23:23
呢隻個圈出得一兩年,好東西!
haha..i got Two

auto310 發表於 2016-12-1 00:36:41

十四毛 發表於 2016-11-30 23:21

毛兄離一離題,是
馬皮嗎?

hkforyou 發表於 2016-12-3 19:36:23

十四毛 發表於 2016-11-30 23:21

Day date 金字尖針,正

lamng 發表於 2017-1-26 04:16:12

本人想入隻1655,但又不知要留意什麼,希望大家可以給些意見:)

Mistyface 發表於 2017-4-9 16:27:07

沒有師兄戴著Rolex 5513?

Mistyface 發表於 2017-4-9 16:54:48

同埋想請教下 我月尾去大阪 有咩地方買vintage rolex?好想去參觀下

auto310 發表於 2017-4-14 05:03:41

Mistyface 發表於 2017-4-9 16:54
同埋想請教下 我月尾去大阪 有咩地方買vintage rolex?好想去參觀下

Quark專賣勞既店,有Vintage/中古/新裝使用品/全新品,大阪區有三間分店,一間在心齋橋/一間在難波/一間在梅田,(其實香港都有分店)價錢如以現在黎計覺得已經冇乜優勢,唯一可取既係睇你當時會否剛好碰到好貨,如玩Vintage要睇你識幾多,日本都會執返靚隻錶,不過都盡量執得有技巧,唔會差太遠.....
偶太長氣了....其它等另外高手師兄解答。

Vintagemen 發表於 2017-4-17 19:31:12

Mistyface 發表於 2017-4-9 16:54

其實喺日本買舊裝,唔會比喺香港買平,除非你自己對舊裝好有研究好有認識,識得睇面睇夜光睇number,如果唔係真係建議喺日本買舊裝,喺日本買舊裝除非買超靚質素同特別嘅嘢,但係你要記住如果喺日本買超靚質素同特別嘅嘢,你係要比足150到200分嘅價錢,真係唔好諗住自己會咁好彩會買到平嘢,機會比較低,不過去見識一下日本嘅舊裝錶舖,感受一下日本人對舊嘢嘅文化,喺一間2、300呎嘅舖裡面,擺唔夠10隻錶嘅氣勢,同埋買3百幾萬yen平1000yen比你果種囂張態度,可以去睇睇~~

Mistyface 發表於 2017-4-18 13:14:11

Vintagemen 發表於 2017-4-17 19:31
其實喺日本買舊裝,唔會比喺香港買平,除非你自己對舊裝好有研究好有認識,識得睇面睇夜光睇number,如果 ...

Haha~其實vintage~買就真係唔會ga la~怕中伏~~

依家都係keep 住睇d vintage rolex forum~學下野~
我自己覺得vintage既特別d同靚d~~~

真係要努力搵多d $~入隻dream watch 5513~~~

Mistyface 發表於 2017-4-18 13:18:03

auto310 發表於 2017-4-14 05:03
Quark專賣勞既店,有Vintage/中古/新裝使用品/全新品,大阪區有三間分店,一間在心齋橋/一間在難波/一間 ...

謝謝師兄~其實我估我成個trip都要陪女朋友shopping~等我去看看有沒有時間, 看看rolex及goro~

khw 發表於 2017-4-19 16:01:28

這是那型號?

wwlam 發表於 2017-4-20 00:45:32

khw 發表於 2017-4-19 16:01
這是那型號?

70's Rolex Datejust 1601

khw 發表於 2017-4-20 02:44:58

Thanks!!

Mistyface 發表於 2017-5-9 16:30:55

auto310 發表於 2017-4-14 05:03
Quark專賣勞既店,有Vintage/中古/新裝使用品/全新品,大阪區有三間分店,一間在心齋橋/一間在難波/一間 ...

師兄~我真係有去quark~~~重見到隻5513同1680~~~
都有小小心動~~~

我搵番小小相post上來俾你地睇!
頁: 1 2 3 4 [5]
查看完整版本: Vintage Rolex 舊裝勞力士研究及分享區