joemalmsteen 發表於 2014-7-30 07:10:15

入手人生第一隻骷髏戒~Dual Flow

一直對骷髏冇關注,但因 Dual Flow 而心動,職人8月中黎香港,已知有同吉原合作嘅鳳凰,水龍,輪迥毛,仲可能會有好似GORO'S大鷹嘅SIZE 嘅鳳凰吊咀,同埋會有一點物,聽聞比吉原會帶黎嘅一點物會更多~大家好好期待一下........荷包出血嘅日子{:4_118:}

http://i1369.photobucket.com/albums/ag211/joemalmsteen1124/20140730_064414_zps52540846.jpg

http://i1369.photobucket.com/albums/ag211/joemalmsteen1124/20140729_191106_zpse5302dff.jpg

http://i1369.photobucket.com/albums/ag211/joemalmsteen1124/20140729_191055_zpsd838e212.jpg

SS.LEICA 發表於 2014-7-30 07:42:54

正喎 , 帶多幾隻啦

joemalmsteen 發表於 2014-7-30 08:41:35

SS.LEICA 發表於 2014-7-30 07:42
正喎 , 帶多幾隻啦

哈哈~我都想~不過D.F嘅戒大部份都好大隻,好難配合....
同埋價錢都唔平{:4_89:}

joemalmsteen 發表於 2014-7-30 08:44:06

其實實物仲靚,影相都仲係太光,影唔到佢啲陰影有幾立體,我得手機影相{:4_89:}

Thomas_Chan 發表於 2014-7-30 12:21:34

型~:loveliness:

忽然心中有一念,師兄們會如何選擇骷髏頭,這類題材的銀器?為何呢?

除了型靚正、地下(另類)、叛逆、抗爭、蒼涼……很想瞭解一下。

十四毛 發表於 2014-7-30 16:42:30

吉源直crossover, 好有興趣,求圖!

MoreMoreCha 發表於 2014-7-30 16:51:55

好彩一直都對骷髏冇乜興趣:lol

joemalmsteen 發表於 2014-7-30 21:36:58

十四毛 發表於 2014-7-30 16:42

我都只係係JOHN嘅手機睇到相,未知佢地幾時POST 相上FB,
不過我見果3條毛都唔係太特別,只係用杉山嘅鳳凰 , 水龍 , 輪迥做頭,
之後下面就係吉原嘅羽毛, 其實睇返杉山果3隻介子加上吉原嘅大毛,
都大約估到咩樣,至於JOHN講杉山做類似大鷹嘅鳳凰吊咀就未見,可能
整唔成嘅機會雖然好低,但JOHN預計都只可能得幾隻,引起我有啲期待,
反而最期待係2位大師嘅一點物,一款得一件,真係錯過左就飲恨...

joemalmsteen 發表於 2014-7-30 21:42:36

MoreMoreCha 發表於 2014-7-30 16:51
好彩一直都對骷髏冇乜興趣

快啲去睇實物~話唔定毒到你,我之前都冇咩興趣,
點知因為杉山嘅[正確無比既造型, 完美至不可能的境界],
令我著迷~話唔定我遲啲第一個紋身就係骷髏~8月中就DC職人降臨,
8月尾就紋身展....8月真係好難過{:4_114:}

kaizm 發表於 2014-7-30 21:49:56

骷髏頭個人感覺magical design 正D
以前同undercover , number nine crossover既骷髏頭介好正

alee 發表於 2014-7-30 21:52:02

十四毛 發表於 2014-7-30 16:42

我到時攞實物俾你睇:lol

fishfish 發表於 2014-7-30 21:59:09

这只骷髅戒指好秀气,和我喜欢的gabor风格不一样,很不错

joemalmsteen 發表於 2014-7-30 22:07:19

kaizm 發表於 2014-7-30 21:49
骷髏頭個人感覺magical design 正D
以前同undercover , number nine crossover既骷髏頭介好正 ...

未見過果隻CROSSOVER介,有冇相睇下?

不過我比杉山呢隻吸引到係因為比其他牌子冇咁似,
杉山整啲介指好立體,好似一幅素描咁~呢點真係毒到我{:4_86:}

以後我會更加留意骷髏~呢個洞真係越踩越深

joemalmsteen 發表於 2014-7-30 22:09:24

alee 發表於 2014-7-30 21:52
我到時攞實物俾你睇

我都想睇{:4_86:}

kaworu 發表於 2014-7-31 18:27:49

鳳凰戒都好正,都好立體同細緻:$

司波達也 發表於 2014-8-1 21:27:56

dual flow係正 但自問真係唔識襯

kaworu 發表於 2014-8-23 23:02:38

Df一點物部份及crossoVer產品部分

Chromebird 發表於 2014-8-25 21:44:47

MoreMoreCha 發表於 2014-7-30 16:51
好彩一直都對骷髏冇乜興趣

我本來都對骷髏冇乜興趣,但杉山的骷髏{:4_98:}
頁: [1]
查看完整版本: 入手人生第一隻骷髏戒~Dual Flow