telepathy 發表於 2014-6-1 09:03:25

M9 coating

从2013年11月到兴华报到,经历个半年之久,期间多次email问进展如何?答案都是没有零件!终于在2014年5月中收到兴华的电话通知可以把坏机先拿到兴华,预计三周内会有零件到及维修完成!结果不到一星期便维修好!30号终于取回了,急不及待试拍几张,有如新买的感觉及兴奋!又恨又爱,终于回来了!期间还收到兴华电话说:机器会调回原厂出厂标准!

SS.LEICA 發表於 2014-6-1 10:29:02

for sell ?

c1980 發表於 2014-6-1 12:35:50

恭喜{:4_98:}

telepathy 發表於 2014-6-1 13:38:39

SS.LEICA 發表於 2014-6-1 10:29
for sell ?

No,自己留住!

telepathy 發表於 2014-6-1 13:39:08

c1980 發表於 2014-6-1 12:35
恭喜

Thanks!:handshake

C9.99 發表於 2014-6-1 18:09:27

經歷苦難再失而復得寧舍珍貴,好好用佢影多d靚相!

Patrick_c 發表於 2014-6-1 19:12:02

佢地幫我換左個新 dial. 原本個有paint off.

grandetech 發表於 2014-11-8 16:48:12

Patrick_c 發表於 2014-6-1 19:12
佢地幫我換左個新 dial. 原本個有paint off.

係未send返德國換?香港好似唔幫人換dial,是嗎?

rotarygod 發表於 2014-11-8 20:38:18

其實點解成日都話冇零件呢? 係等sensor寄嚟香港先整? 要攞去德國換?
我身在美國,要整就要send去new jersey,換m9 sensor都係一個半月攪掂,
點解香港要攪咁耐?

Chinese-Tee 發表於 2014-11-19 11:26:05

請問這樣換一換sensor要收費多少?

十四毛 發表於 2014-11-19 11:48:29

rotarygod 發表於 2014-11-8 20:38
其實點解成日都話冇零件呢? 係等sensor寄嚟香港先整? 要攞去德國換?
我身在美國,要整就要send去new jer ...
我估係代理由於需要有義務協助購買水貨的客人維修或提供服務,以履行廠方國際保養的承諾。但機卻不是從他們那邊購入,沒賺到分文,所以提出的借口,希望減少大家交水貨機去處理的營運成本。估咋!

Lips 發表於 2014-11-19 16:20:28

應該係
冇sensor
要等德國寄來
頁: [1]
查看完整版本: M9 coating