potterxman 發表於 2014-5-28 21:02:18

PAM000 / 005

各位大大╴

臨近父親節,諗住同屋企人買隻 PAM 俾老豆﹗
由於對錶無乜研究,所以想問問 PAM000 定 005 好?{:8_175:}
同埋係邊間易買到?(問過幾間都要WAITING){:8_172:}
通常會有靚價嗎?

謝謝

十四毛 發表於 2014-5-28 21:16:21

5啦,有秒針,老黎好多!

potterxman 發表於 2014-5-28 21:41:46

十四毛 發表於 2014-5-28 21:16

謝謝大大意見

知唔知係邊間易買到?(問過幾間都要WAITING)

thanks

Jeansky 發表於 2014-5-28 21:55:40

水貨會易買好多!!!

十四毛 發表於 2014-5-28 21:55:45

potterxman 發表於 2014-5-28 21:41
謝謝大大意見

知唔知係邊間易買到?(問過幾間都要WAITING)

信和地面Noble watch全新有水貨, 000 005都有!

Jeansky 發表於 2014-5-28 21:56:01

十四毛 發表於 2014-5-28 21:16

點解o既?

potterxman 發表於 2014-5-28 21:58:54

十四毛 發表於 2014-5-28 21:55
信和地面Noble watch全新有水貨, 000 005都有!

Oh!! GREAT!!
GO TO SEE TMR!
THANKS

potterxman 發表於 2014-5-30 23:58:06

今日去看了﹗有貨﹗謝謝﹗
而家又想買隻俾自己﹗睇中 359 / 312
不過網上介紹呢兩隻又唔係咁多﹗
師兄,可以指教一下嗎?

謝謝﹗

toys_madman 發表於 2014-5-31 00:28:06

000同005:
ETA機芯(非自家製), 手動上鍊, 56小時動力儲存, 三文治錶面, 有LOGO
分別係000有3, 6, 9, 12; 005就0係搭9位改左做小秒針

312同359:
自家研發P.9000機芯, 自動上鍊, 72小時動力儲存, 三文治錶面
兩隻錶搭3位都有日期, 312就係最CLASSIC PAM錶面; 359就有晒1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12同埋係仿舊化黃字

我個人會選000同359,
000因為我鍾意有齊3, 6, 9, 12, 每個數目字都好靚, 係PAM獨有字體, 有人話冇左秒針, 睇唔到隻錶停左...對我黎講呢樣可以用其他方法彌補, 冇左個9字就唔掂檔...
359因為我鍾意黃字, 而且以往大部份只係白色錶面至會有晒全部數字, 呢隻係第一隻黑面咁樣設計...有人話太花, 但我個人就覺得好特別...

利申: 4隻入面, 我只有359...當然其他雞野的話, 都有幾隻...

小小愚見, 希望幫到樓主!!!

potterxman 發表於 2014-5-31 16:00:13

toys_madman 發表於 2014-5-31 00:28
000同005:
ETA機芯(非自家製), 手動上鍊, 56小時動力儲存, 三文治錶面, 有LOGO
分別係000有3, 6, 9, 12; 00 ...

THANKS 師兄﹗
岩岩睇完隻359喺日本既價平成92折,退埋稅平成萬蚊﹗{:8_172:}

charliebrown88 發表於 2014-5-31 16:51:09

potterxman 發表於 2014-5-31 16:00
THANKS 師兄﹗
岩岩睇完隻359喺日本既價平成92折,退埋稅平成萬蚊﹗
日本邊樹買咁平{:4_90:} 不過小弟大汗帶錶又粗,怕皮帶易殘:L

toys_madman 發表於 2014-5-31 19:05:45

charliebrown88 發表於 2014-5-31 16:51
日本邊樹買咁平 不過小弟大汗帶錶又粗,怕皮帶易殘

帶殘條帶仲型啊!

potterxman 發表於 2014-5-31 21:02:59

mapcamera gmt

toys_madman 發表於 2014-6-1 00:59:16

英文台:http://www.paneristi.com
一個非常有名吧pam論壇,出名到pam都同佢出過兩次SE!

本地香討個pam都ok!除左偶爾有d其他品牌愛好者入黎挑釁下之外!

potterxman 發表於 2014-6-1 20:37:18

toys_madman 發表於 2014-6-1 00:59
英文台:http://www.paneristi.com
一個非常有名吧pam論壇,出名到pam都同佢出過兩次SE!

Thanks Ching!

sethc5 發表於 2015-4-30 11:57:26

005005005005支持
頁: [1]
查看完整版本: PAM000 / 005