zale 發表於 2014-5-23 14:28:30

冷門電影分享 - 歸來

呢套片我諗無人睇過 我都系因為張藝謀 陳道明 鞏俐 先去
愛情小品 鞏俐和陳道明演技好好 有d位都好感動 睇完都吾錯
最近好多科幻動作片 悶悶地可以睇呢套

keith 發表於 2014-5-23 14:52:55

Thanks for sharing.My wife and I are planning to watch this movie when it's officially showing.

We have been the fans of 張藝謀 for over 20 years.Unfortunately, his peak is over.

We don't like 科幻動作 either.真的有天堂, 東京小屋 and 魔谷奇案 shall not be bad.

zale 發表於 2014-5-23 16:28:02

keith 發表於 2014-5-23 14:52
Thanks for sharing.My wife and I are planning to watch this movie when it's officially showing.

W ...

Hope you and your wife like it.Actually IFC, apm, pacific place and some places are playing this movie now.:)

buga 發表於 2014-5-23 21:03:33

我都睇左,
始終時代背景晤係自己經歷過或者比較有認識。所以好多位都係一知半解。
但係演員好戲就一定唔駛講。有幾場戲都幾感動。又會諗下如果係咁既時代背景,咁既情況,又會唔會做同主角一樣既事呢。

lc7535 發表於 2014-5-23 21:27:03

我週边很多朋友看完都很有共鸣,大部份都因为犮生在他们父母一辈。

和女性去看记得带多些纸巾!

keith 發表於 2014-6-15 05:17:44

張藝謀拍番他的强項,反映時代鄉土生活,好!
鞏俐和陳道明演活了角色!他們女兒角色亦演繹不錯!
好戲,好演員!值得捧場。

edwardyung 發表於 2014-6-15 14:41:19

張大導拍小品才有魅,什麼黃金x..... 算了。
這套我也 打算一看。

bubu 發表於 2014-6-15 15:27:49

edwardyung 發表於 2014-6-15 14:41
張大導拍小品才有魅,什麼黃金x..... 算了。
這套我也 打算一看。

同意小品是他強项。

呢齣好多国內朋友都赞。我都想去睇。

Jeansky 發表於 2014-6-23 20:28:58

呢套我都諗住睇!!
對上一套睇佢O既作品已係"千里走單騎"了

Jeansky 發表於 2014-6-25 00:16:42

今日睇左,佢地個一代人真係好慘。 睇完心中有一種講不出O既唔舒服

zale 發表於 2014-6-25 23:01:01

Jeansky 發表於 2014-6-25 00:16
今日睇左,佢地個一代人真係好慘。 睇完心中有一種講不出O既唔舒服

其實個代人仲有好多更慘嘅際遇 電影情節已經算叫比較好些 所以大家依家要好好珍惜現在
頁: [1]
查看完整版本: 冷門電影分享 - 歸來