zale 發表於 2014-4-17 11:55:10

紅Van

有冇Ching 睇左紅van? 好似幾吸引

Chinese-Tee 發表於 2014-4-17 12:10:13

我在首天上映就走去看了,因為還在上映,所以就不好意思談劇情,外面意見好不一致,我自己是看得投入的,只覺整套戲收音有點嘛嘛,稍後再談。

keith 發表於 2014-4-17 12:54:46

My friend said it is hard to give judgement for this movie.She mentioned that it is a special type of movie.The comments in the newspaper are 60% good and 40% so so.

If the movie is still showing after April 25, we will watch it in that weekend after our trip.We would like to watch 百萬獎金夢 as well.

Chinese-Tee 發表於 2014-4-17 15:12:42

據說整套戲都喺用呢部Canon拍攝的。
Canon EOS-C300

toys_madman 發表於 2014-4-17 15:41:41

睇你個人接受能力有幾高0勒!
以我自己0黎講, 我好重口味, 好天馬行空我都得0既,
呢套我覺得OK, 我老豆就鬧到飛起,
而我本身已經睇晒小說, 大致都講到小說0既內容,
加上陳果拍得好地道, 加入0既搞笑同抽水位都好正...
0係唔劇透0既情況下, 要注意0既係未完0既, 肯定有下集!!!

0黎緊目標係魔警同香港仔...

麥克 發表於 2014-4-17 16:38:59

紅van 不斷抽水 :lol
不過
個人覺得壓迫感不足
前頭太快

zale 發表於 2014-4-17 17:50:51

多謝各位Ching 的input 我都係呢個weekend去睇睇

Chinese-Tee 發表於 2014-5-14 03:28:10

一切都在眨眼之間轉變,"過獅隧"比喻為回歸,"返九龍"為回去英治年代的思念,"我喺荃灣人,大埔不關我事"就不言而喻了,不過我覺得陳果頗為偏重自己的政治觀,一班說外語的人看似鬼異卻叫喊著是來幫忙救助的,且看續集會否開拍才能知道他的葫蘆賣甚麼藥。
頁: [1]
查看完整版本: 紅Van