littlesoft 發表於 2015-9-23 00:20:44

天平的選擇困難症

Supreme 發表於 2015-9-23 02:03:46

好似加埋L銀毛好啲。吾係比人2.54話點解買吾到L銀毛就火都來!

kl8723 發表於 2015-9-23 03:20:51

其實銀珠鏈單戴唔穿毛已經殺曬,再唔係用銀鏈穿set毛兩條一齊戴!{:4_134:}

十四毛 發表於 2015-9-23 08:58:36

上身照,唔係話唔好睇,但知道唔係自己想要既野。

十四毛 發表於 2015-9-23 10:57:34

本諗住戴幾日睇多陣先算,但明知篤眼篤鼻,都係等唔到,今朝一早再拆!
既然拆左,多兩個諗法唔過份,大家都應該明呢份心情。

淨襯大銀牌,定係三條心羽?
三條直毛太似上香,麻麻!牌好似好簡約,幾好....

十四毛 發表於 2015-9-23 11:19:07

而家裝拆真係快左好多,一個鐘連埋試位乜都夠,好!
減磅完成!上埋身,成個感覺剛剛好,就正正係我想要既野。

十四毛 發表於 2015-9-23 11:32:27

其實以前果套我真係好鐘意,影相好好睇,但奈何上身就似乎太誇張太fancy。
現在唯有看圖懷念下佢!

kitkit1009 發表於 2015-9-23 19:03:25

正!又一世界級!惡呀{:4_91:}之前有無砌過如果轉銀心羽咩效果?

littlesoft 發表於 2015-9-23 20:09:04

十四毛 發表於 2015-9-23 11:32
其實以前果套我真係好鐘意,影相好好睇,但奈何上身就似乎太誇張太fancy。
現在唯有看圖懷念下佢!
...

我覺得舊的這個組法比較好看,因為考慮到羽毛的豐滿程度會感覺羽毛圍繞著脖子,新的那個組法有點太單薄

十四毛 發表於 2015-9-27 13:40:00

故事未完的,戴左幾日,上身發覺左邊第一條中金心傾斜角度較大,有時好似飛開左咁,所以要拆過再揀條直D既俾佢

十四毛 發表於 2015-9-27 13:43:15

有直D有斜D, 如果S分別仲大呀。
舊文有提及過....有興趣可以找找看看。
之前廿一毛,我都裝拆過好幾次先完全校正到,心機真係唔少。毛頭斜角啦,另外由於珠仔都唔係劃一既圓形,相互之間會影響每條毛既角度。

十四毛 發表於 2015-9-27 19:20:35

換左條比較直既中金心之後,左翼唔再飛出黎,整齊哂,不過故事仲未完既......

MoreMoreCha 發表於 2015-9-27 20:45:42

十四毛 發表於 2015-9-27 19:20
換左條比較直既中金心之後,左翼唔再飛出黎,整齊哂,不過故事仲未完既......
...

;P主席強逼症~~~

chuilok7 發表於 2015-9-28 00:36:31

一直覺得入埋對s銀毛就可以完到細毛set
而家俾你毒一毒,又差多一對中金心喇

十四毛 發表於 2015-9-28 15:10:36

故事未完既原因係最近入手左....

十四毛 發表於 2015-9-28 15:19:08

咁細粒只好放繩尾,但點處理好呢?

jimchan829 發表於 2015-9-28 21:29:03

十四毛 發表於 2015-9-28 15:19
咁細粒只好放繩尾,但點處理好呢?

唔好放繩尾禁晒...比我綁輪用{:4_117:}XDD

十四毛 發表於 2015-9-28 23:07:07

jimchan829 發表於 2015-9-28 21:29
唔好放繩尾禁晒...比我綁輪用XDD
遲了....XD
故事去到呢度,如無意外,下次再見都應該要最少大半年什至更長時間,多謝各位收看。

十四毛 發表於 2015-10-5 18:14:50

係今日怒摘金心羽之後,放工六點番到屋企,已經即時落力設計新組合:

scw0405 發表於 2015-10-5 19:13:02

愈翻睇愈想儲細毛SET..漫漫長路.:'(
頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: 重裝十四毛