Jeansky 發表於 2013-8-3 23:46:49

呢度有冇中國好聲音迷?

一次偶然機會睇左一晚重播! 迷上左!!!!!!
真係好多人都唱得好好好好!!!!!!! 除左聽左好多人勁人唱仲識多左好多好聽O既歌{:3_46:}
有追開O既師兄有冇好介紹 邊一集有唱得特別好O既!!!

Jeansky 發表於 2013-8-5 11:46:26

SS.LEICA 發表於 2013-8-5 11:44
仲好過 michael bolton

X2 我聽左呢首歌 即去SEARCH BOLTON 的,但都冇佢咁好聽
佢唱到有D 黑人腔!!!!

bugsbugs 發表於 2013-8-4 01:25:50

我出trip都睇!

青木Devon 發表於 2013-8-4 01:37:10

X2
佢哋真係唱得好、演繹好,唱到「鑽」咗入去咁。

青木Devon 發表於 2013-8-4 01:40:59

bugsbugs 發表於 2013-8-4 01:25
我出trip都睇!

Hi!bugsbugs好耐冇見{:4_112:}

photoinsc 發表於 2013-8-4 01:42:01

係咪汪峰,那英,哈林同阿妹做評判果個比賽? {:7_149:}

SS.LEICA 發表於 2013-8-4 05:57:37

http://www.youtube.com/watch?v=IxTLKZETjsg

張新 - Fallin

andrewandrew 發表於 2013-8-4 06:08:32

都係我是歌手好睇,:lol

lc7535 發表於 2013-8-4 06:53:58

好好睇,周五晚唔去街,返屋企睇。

Jeansky 發表於 2013-8-4 10:06:03

SS.LEICA 發表於 2013-8-4 05:57
http://www.youtube.com/watch?v=IxTLKZETjsg

張新 - Fallin

呢個真係俾佢嚇親!!!!!!!!!!!!!!!
但呢個女O既聲音最吸引我!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=bzHGc2GgrEA

fantacies 發表於 2013-8-4 10:14:46

Really nice{:4_111:}

C9.99 發表於 2013-8-4 10:26:29

正想出個好聲音的post, 點知原來有知音人, 同老婆而家晚晚追, 李代沫, 莫愁, 鄭虹, 盲果位女士仲有個光頭妹真是天生異稟, 技驚四座. 尤其盲女士, 佢一開聲唱歌果種震撼好緊要

borismach 發表於 2013-8-4 10:30:29

迷就称不上。。但得闲都有睇。。水准系非一般的高。。虽然有D参赛者已经系半职业、或专业歌手。。但不失客观性。。反而水准有保证。。。

Jeansky 發表於 2013-8-4 10:31:35

borismach 發表於 2013-8-4 10:30
迷就称不上。。但得闲都有睇。。水准系非一般的高。。虽然有D参赛者已&#324 ...

反觀HK 90% O既專業歌手都唱唔到個種有感染力O既歌!!!!!!!!

Jeansky 發表於 2013-8-4 10:32:08

C9.99 發表於 2013-8-4 10:26
正想出個好聲音的post, 點知原來有知音人, 同老婆而家晚晚追, 李代沫, 莫愁, 鄭虹, 盲果位女士仲有個光頭妹 ...

你講個D 應該係第一季?

SS.LEICA 發表於 2013-8-4 10:51:04

Jeansky 發表於 2013-8-4 10:06
呢個真係俾佢嚇親!!!!!!!!!!!!!!!
但呢個女O既聲音最吸引我!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=bzHGc ...

靚女聲 ,唱得好慘 .....
男聲有個又係好慘 .....
http://www.youtube.com/watch?v=Uw3CkA84rcw

borismach 發表於 2013-8-4 11:25:34

Jeansky 發表於 2013-8-4 10:31
反觀HK 90% O既專業歌手都唱唔到個種有感染力O既歌!!!!!!!!

再反过来看。。中国内部竞争多激烈。。通过参加电视比赛上位的。。基本需要已经在音乐行业有一定成就。。其他业余的。。真的只能望门称叹。。。

C9.99 發表於 2013-8-4 11:29:30

Jeansky 發表於 2013-8-4 10:32
你講個D 應該係第一季?

有幾季架?!
我聽李代沫先開始知道有呢個比賽

Wohtip 發表於 2013-8-4 11:37:07

李代沫真係好強!

garykaifong 發表於 2013-8-4 11:40:52

李代沫的第一屆,现在的是第二屆。

Actually many PRC TV programs are way way way better than HK's, except 新闻联播 (@_@").I like 快乐大本营 (last night's show has got 范冰冰, so entertaining - many HK actors/actresses fight to get onto this show)、天天向上、非诚勿扰(孟非 is awesome)、我们约会吧 (some of the babes are gorgeous), etc..Even comedy programs are way better.The 天天有喜 now on show is very funny, though can be very messy & 无里头.

garykaifong 發表於 2013-8-4 11:42:26

By the way, just saw 李代沫on Pepsi TV adv the other day.So quick to earn such a big adv.
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 呢度有冇中國好聲音迷?