番茄 發表於 2013-11-8 01:57:08

有關chrome heart 購買的迷思

小弟呢排睇多左chrome heart 野 開始中毒
但係我就唔知香港的價錢大約係幾多 想問下有冇ching知道 其實係歐美國家的專門店買
價錢會唔會較香港平呢? 另外款式方面又會唔會比香港多呢?

kl8723 發表於 2013-11-8 03:29:40

亞洲國家香港是最平!致於美國就聽朋友講平啲不過款唔多!

番茄 發表於 2013-11-9 00:00:50

kl8723 發表於 2013-11-8 03:29
亞洲國家香港是最平!致於美國就聽朋友講平啲不過款唔多!

唔知歐洲又點呢 因為認識唔深 唔知 點介定抵唔抵

Supreme 發表於 2013-11-9 00:24:22

Normally, in us is the cheapest. I think in Europe should be more pricy then hk.

I was in hk ch last month they have many stocks. Heard that the BJ CH will open soon.

In Japan CH they have more rare items...

十四毛 發表於 2013-11-9 01:11:57

番茄 發表於 2013-11-9 00:00
唔知歐洲又點呢 因為認識唔深 唔知 點介定抵唔抵

法國約貴香港10%

番茄 發表於 2013-11-10 07:26:32

十四毛 發表於 2013-11-9 01:11
法國約貴香港10%

我打算 過幾日係英國睇下 到時影d 相上呢 睇下大家可唔可以幫我參詳下個價錢

十四毛 發表於 2013-11-10 08:52:33

番茄 發表於 2013-11-10 07:26
我打算 過幾日係英國睇下 到時影d 相上呢 睇下大家可唔可以幫我參詳下個價錢 ...

可以,不過俾d時間我問

arsushi1000 發表於 2013-11-10 09:44:56

英國貴過法國, selfridges 得好少items, paris sales 比較nice, dover street market 同collette 都有某d款式

番茄 發表於 2013-11-12 11:55:49

arsushi1000 發表於 2013-11-10 09:44
英國貴過法國, selfridges 得好少items, paris sales 比較nice, dover street market 同collette 都有某d ...

換言知 ching 唔建議係英國買?:'(

efmk2004 發表於 2013-11-12 17:08:07

香港買一定最平bor,不過而家d強國人一盤盤咁買(唔係一件件),都幾得人驚:dizzy:

番茄 發表於 2013-11-13 06:10:32

efmk2004 發表於 2013-11-12 17:08
香港買一定最平bor,不過而家d強國人一盤盤咁買(唔係一件件),都幾得人驚 ...

如果係咁 英國會唔會大機會搵到罕物?

efmk2004 發表於 2013-11-13 14:09:21

番茄 發表於 2013-11-13 06:10
如果係咁 英國會唔會大機會搵到罕物?

呢個唔清楚了,後身中意ch但打份牛工無咩錢,只有入手過card holder同幾件乘lam lam利單品,所以咩研究邊d ch會較罕有。近年玩goro's多,更加少o左留意其他銀牌,個個牌子都玩真係識印銀紙都驚乾唔切。
不過因為木村,上年都有在香港入手藍石手鏈,再次踏足ch先知而家d大6人一盤盤咁買,所以你話就算香港有咩好野都俾大6人立左先,外國買到機會相對大d但貴

arsushi1000 發表於 2013-11-13 21:26:12

北京年底開 CH,應該會疏散人流,不過貨都可能散埋

樓主想找邊種罕物? 基本上CH有錢就可以訂製,最好訂製so far應該係d staff服務好的地方例如paris,japan or 當然US不過都要等好耐... 以年計...係個staff肯不肯幫你...好寸

香港都可以訂,不過十問九無,試過問rolex殻要成大半年...香港無做過的款要等US報價再訂再等...

多人買的款式就度度都要爭,除非你係VIP

如果不理價錢只求貨一定日本最多,好似博物館...連最奇怪顏色的皮具都有...台灣都多不過一樣貴...

22k的話世界各地都要訂 度度都只有少量要撞

hang4789 發表於 2013-11-14 01:01:39

唔知日本買keeper ring list price比香港貴幾多呢?我見好幾間買取店賣13000yen左右

kl8723 發表於 2013-11-14 17:14:44

hang4789 發表於 2013-11-14 01:01
唔知日本買keeper ring list price比香港貴幾多呢?我見好幾間買取店賣13000yen左右

...

日本買CH普遍退稅後貴香港千幾或以上不過款式就比較多選擇!
頁: [1]
查看完整版本: 有關chrome heart 購買的迷思