Filme 發表於 2013-10-28 16:43:16

殭屍

邊位師兄睇咗?

我個人覺得氣氛好有抖不過氣來的感覺, 畫面靚, 係血淋淋的鬼片
http://hk.movies.yahoo.net/movie/details/20206

CC

TerenceYam 發表於 2013-10-28 17:08:23

我尋晚睇左。絕對喜出望外~
燈光,角度,氣氛,甚至故事都好好

toys_madman 發表於 2013-10-28 17:23:51

個人偏見!!! 如果換左第二個做導演, 我應該會睇!!!

TerenceYam 發表於 2013-10-28 18:04:58

toys_madman 發表於 2013-10-28 17:23
個人偏見!!! 如果換左第二個做導演, 我應該會睇!!!

睇左先啦~~ 最多睇PPTV囉~~ XD

toys_madman 發表於 2013-10-28 18:17:00

TerenceYam 發表於 2013-10-28 18:04
睇左先啦~~ 最多睇PPTV囉~~ XD
都好! 死都唔俾錢佢賺!{:5_200:}

世事絕大部份都敵唔過個"錢"字, 只要條命生得正, 你想唱歌, 有人幫你出碟仲買埋紅隧口廣告, 你想拍戲, 有人幫你鋪橋搭路, 請演員, 仲搵埋國際級監製...
有時真係鄧果D辛辛苦苦讀電影, 由打什做到上去, 捱左十幾廿年都係得個吉果D導演慘情!!!
度好條橋, 又要搵老細SALE, SALE到SALE唔到都俾人噴到一面都係, 一個唔該俾人偷埋條橋, 喊都無謂...{:5_211:}

alee 發表於 2013-10-28 18:21:22

好正!會睇第二次。班演員做得好好,一部甘願放棄大陸市場嘅本地制作,絕對值得支持!

TerenceYam 發表於 2013-10-28 18:23:48

alee 發表於 2013-10-28 18:21
好正!會睇第二次。班演員做得好好,一部甘願放棄大陸市場嘅本地制作,絕對值得支持! ...

好草根~~ 好like~

Kanedias 發表於 2013-11-12 00:35:44

其實今年由《激戰》到《殭屍》,真系睇到港產片一步一步搵到自己嘅路。就算你對Juno無好感,哩套戲嘅演員,鮑姐,鵬哥,陳友,鍾發全部都值得你入場睇!!

bhui 發表於 2014-4-11 06:56:57

尋晚睇左, 絕對喜出望外, 好正!

zale 發表於 2014-4-17 11:53:19

我前幾日睇左 故事情節算ok 畫面的美術做得好好 氣氛非常吾錯 個人認為全靠清山崇先有甘既氣氛

keith 發表於 2014-4-17 12:47:41

Thanks for sharing.We will buy DVD for watching it.My wife scares of horrible movie but she wants to watch this.Hope DVD will not be too scaring.

十四毛 發表於 2014-4-19 22:00:54

我反而覺得cyber左少少……
同故事個背景同現實抽離太大,令觀眾代入感降低左。

頁: [1]
查看完整版本: 殭屍