bathingmike 發表於 2017-12-28 02:37:49

致敬商品?!

之前見到唔少外地人係王樣谷到吹捧這款”致敬”皮兜及皮手機套,眼見都有不少Goro’s粉絲購買,我反而覺得咁樣有d走火入魔. 明明個個都咁緊張自己既貨品是否本店出品嘅同時,但又會同是購買一個非本店出品但用上本店商標的皮兜來裝自己熱愛的goros.
純粹個人意見,只係我接受能力低,如有得罪,多多包涵.

十四毛 發表於 2017-12-28 05:47:42

明明個個都咁緊張自己既貨品是否本店出品嘅同時,但又會同是購買一個非本店出品但用上本店商標的皮兜來裝自己熱愛的goros.

講得好呀!

kinilok 發表於 2017-12-28 09:37:27

如果真係要尼啲皮盤 , 我揾hazyben整好過喇........:curse:

CRH9055 發表於 2017-12-28 11:44:04

但係平心而論, 同GORO'S有無關係都好, 個兜睇相都好似幾靚

bathingmike 發表於 2017-12-28 12:11:25

CRH9055 發表於 2017-12-28 11:44
但係平心而論, 同GORO'S有無關係都好, 個兜睇相都好似幾靚

好多人上過去本店買野都實見到佢地自家用個隻收銀圓皮碟,所以呢d 比我嘅感覺有d擺明抄.

easonyiuyui 發表於 2017-12-28 13:19:43

我覺得玩銀器系一種精神而果種精神系個人的 而唔係要人認同的有某些人因為高橋 而產生興趣到最後自己手 銀飾大家應該都知道概念也是印第安風 但設計靈感也是高橋 ,說到最後 我認為是 印不印那個商標才是 問題

yuendenden 發表於 2017-12-28 13:49:00

在一件非官方產品打上品牌的logo同老翻有分別嗎?

kitkit1009 發表於 2017-12-28 13:55:38

同條老翻羽毛一樣

him952 發表於 2017-12-28 13:56:07

其實致敬唔係在於個logo
而且個個logo 仲要唔係出自本店
只係一件「老翻」改左個好聽既名上去
我個人都接受不了

kimching 發表於 2017-12-28 14:11:09

中正紅心

RyRy 發表於 2017-12-28 16:52:17

唔打個LOGO 上去咪幾好lo...

Mistyface 發表於 2017-12-28 17:50:06

完全無知識版權常識~~:L:curse:

jeffjai115 發表於 2017-12-28 18:03:31

其實有能力可以整到一無一樣不如唔好印logo或者自己再設計logo仲好

kaizm 發表於 2017-12-28 19:44:57

可能有D人成日响本店俾店員sold out ,所以咪買呢D野响屋企cos下本店:lol:lol:lol

cw90 發表於 2017-12-28 22:53:15

都幾靚,如果無logo就好了

del6109 發表於 2017-12-29 01:52:16

潘思維呢個台灣人開始用呢種致敬商品先,佢叫做Steven Pan 潘思維,佢仲有間Muse 繆思上海潮流店

t006kk 發表於 2017-12-29 06:50:37

咁佢店鋪會否買假貨?

Circle 發表於 2017-12-29 08:30:38

yuendenden 發表於 2017-12-28 13:49
在一件非官方產品打上品牌的logo同老翻有分別嗎?

若果係抄返一樣既款係老翻
正板無出,佢自己打個品牌上去應該叫假貨

山風丹妮 發表於 2018-1-2 02:28:38

所謂既‘致敬’ 就係用人地LOGO去賺錢:)

kingbeni 發表於 2018-1-3 15:21:16

果度根本圍威喂 炒家賣野講到買家仲要多謝佢良心賣野咁 幾條友互笠高帽 不停刷存在感 好似佢地講既野就係真理 捧到一定高度就開始賣自家野... 以上所講APPLY埋去所謂SUPREME谷都得
頁: [1] 2
查看完整版本: 致敬商品?!