anotherme10 發表於 2017-9-11 09:39:31

既開心又遺憾

成日都聽到前輩們講夏休之墟冚, 以見識嘅心態4號那週排咗4日, 刻意避開左頭三日(兼 overlap週末), 聽講個三日四百多組兼抽籤前仲要抽 yes/no, 詳情留給其他當日有抽嘅師兄.

我那幾天是慢慢由三百多組下降至跟平時差不多嘅二百多, 無需 yes/no, 亦好彩無因所謂識唔識日文被趕.
點解開心? 因為四上三, 但三次都非常後, 選擇非常有限.
這次雖為見識, 但話冇希望就假嘅. 最希望係幫上次買嘅右向銀繩TQ配條左向(非TQ) 成一對, 但天意弄人, 有擺出嚟嘅, 一係 sorry sold out, 一係 -> 銀繩TQ-_-;……… 最後遺憾地變左一對銀繩TQ, 自己就覺得怪怪咁, 不過戴住先, 希望下次可以買到其他款式再整理個 set.另外開心嘅係買到一直同我講冇size嘅點金平打介 JTo summarize呢次收穫有: 銀繩TQ左, 平打點金介, 細丸, 長財/白&啡巾著換埋 concho J

另外好開心嘅係, 呢幾日有呢度其他師兄(包括版主)一齊排, 有一日仲大家都有得上, 一齊食晏慶祝添. 抽得後又有人傾下計冇咁悶, 抽唔到又有人聽你申下安慰下, 就算係人哋抽到又可以登人開心下,對人哋買到落嚟嘅珍品流下(口水). 呢啲快樂又係另一種體驗.

嚟緊呢度都應該仲有師兄出發, 祝各位日日中, 日日上, 買到心頭好, 加油!!

十四毛 發表於 2017-9-11 10:24:31

今年去多次,就一定願望成真架啦,信我!

yuendenden 發表於 2017-9-11 11:28:47

登師兄巧high心呀!巧快就可以買到其他毛毛啦!共勉之!

kaizm 發表於 2017-9-11 11:42:38

收穫叫好好啦~~~

LGK 發表於 2017-9-11 12:09:43

好正既收穫...4上3...好開心....

kimching 發表於 2017-9-11 12:44:11

恭喜曬

toys_madman 發表於 2017-9-11 12:46:34

最開心係一大班人一齊, 縱使有少少遺憾, 但運氣話黎就黎, 下次一定得!

RyRy 發表於 2017-9-11 15:31:12

恭喜晒~~~4上3已經好好了....

tfko 發表於 2017-9-11 21:20:02

正,下個trip必定會更好!

duck721 發表於 2017-9-11 21:53:43

好正既收獲呀,恭喜恭喜

auto310 發表於 2017-9-12 01:30:59

對TQ分拆再分拆,多一套儲。

hkabd 發表於 2017-9-12 08:49:14

4上3,已經恨死隔離啦,仲有平打介,幾好吖,一係拆條tq綁落巾著,冇咁單調

buyan 發表於 2017-9-12 10:22:21

4日上到3日{:4_134:}

Roy98175 發表於 2017-9-12 18:29:19

恭喜晒.勁{:4_96:}

yan6789 發表於 2017-9-12 22:27:04

勁野...留言沾下好運:D月尾俾我上到就好:lol

青島兄 發表於 2017-9-13 00:39:19

4上3,弓起弓起樓主{:4_91:}!

del6109 發表於 2017-9-13 01:25:28

神運抽籤上到去已經贏晒

kyleman 發表於 2017-9-13 11:23:17

四上三已經好好運:loveliness:

s.law217 發表於 2017-9-13 17:57:13

上到已經好正:):)

黑邦邦 發表於 2017-9-13 20:51:17

恭喜師兄,我上次60幾上到去毛都冇條:Q
頁: [1] 2
查看完整版本: 既開心又遺憾