tfko 發表於 2017-7-2 03:19:55

重生分享 Goros x Hosanna

小弟自從年頭終於儲到基本細毛set,一直都串住本店既紅珠,但係上頸出街既機率好微,多數去本店先會跟身。
原因係:紅珠成抽會好重;如果唔串成抽紅珠,會因為紅珠本身大細不一,令到隔開毛仔既距離亦非常唔平衡,有啲毛仔可能會疊埋一箸,有啲又隔太開。所以只可以穿哂成抽,用紅珠既數量同重量,
壓住最下面啲毛仔,勉強可以做到唔完美既平衡,呢個煩惱纏繞左我好耐,
咁辛苦先儲到細毛set,竟然因為呢個原因令我將細毛set打入冷宮。

之前見過十四毛兄既goros銀珠鍊set,銀珠可以完美平衡分隔毛仔,
於是乎今年上到本店既日子都有問過銀珠,而答案當然係未夠班求得。

上MCLASSIC本身就預左大把毒,HOSANNA暫時幫我完成擁有銀珠呢個需要,本身自己好抗拒其他牌子放上GOROS,
因為唔想不文不類,加上坊間太多人被訊息誤導,(加花生叮叮唔知咩taste不在講)
知道HOSANNA既背景後好放心入手,一個可以戴上本店既品牌!

Drill Bangle

SILVER BEADS

tfko 發表於 2017-7-2 03:24:40

由於HOSANNA銀珠大細比較平均,加上實心,非常有重量同質感,毛與毛之間間隔得非常均衡,唔會有毛疊毛情況出現!
終於靚仔返,可以重出江湖..

tfko 發表於 2017-7-2 03:27:48

問朋友借來先金,試試模仿大全入面其中一個穿法。

tfko 發表於 2017-7-2 03:50:40

總結黎講銀珠係非常之好用,本店銀珠亦非常難求,
Hosanna珠既格價雖然比本店珠貴,但絕對比goros
珠炒價平,而且質量方面絕對叮噹碼頭,買十粒八粒已經可以組成一set好睇好用,總好過小弟見好多人浪費幾千買x見錬配goros.....

Applegoogle 發表於 2017-7-2 12:05:54

竹門對竹門,PERFECT池!

Alanthc 發表於 2017-7-2 17:01:24

想問下依隻係咩SIZE?未有細角時我都想砌番銀珠SET :loveliness:

yaracso 發表於 2017-7-3 09:56:11

SUPPORT
珠係靚

Applegoogle 發表於 2017-7-3 09:57:53

無知一問, 其實銀珠有冇分前後{:4_93:}

kitkit1009 發表於 2017-7-3 11:19:15

以家真係得hosanna做既銀珠係叫高質,實心
無揀錯{:4_133:}大細又岩岩好

kaizm 發表於 2017-7-3 12:19:00

完美既補完~~

him952 發表於 2017-7-3 12:54:59

絕配又夠重身
夾得好靚

ivanpig 發表於 2017-7-3 23:42:54

就咁睇個珠形好似好好~

lulu1208 發表於 2017-7-4 00:01:39

師兄呢個post好毒,最重要係實心,又襯到唔同既野

devilman_alex 發表於 2017-7-4 00:21:35

Hosanna珠係好有質量。

yuenhuihui 發表於 2017-7-4 00:42:58

好完美 好靚:lol:lol

kimching 發表於 2017-7-4 05:57:19

So beautiful

buyan 發表於 2017-7-4 09:59:36

完美演繹

yuendenden 發表於 2017-7-4 10:31:08

頂級!

cw90 發表於 2017-7-4 13:23:35

幾正,不過幾錢粒?

Raychan2305 發表於 2017-7-10 20:28:48

帶住可以上本店?好怕因爲唔係本店物品,上到去出事
頁: [1] 2
查看完整版本: 重生分享 Goros x Hosanna