十四毛 發表於 2017-6-23 10:36:45

Bling Bling, Rolex + Goros

努力搵左三五年不果,前日竟然係無意間見到呢隻1965年未磨殻既daydate,重點係條原裝帶舊款烏龜背既帶冚,後一代已經轉左隱藏式冚,曾經見過一條都係非常靚索價$35000,但買完帶又唔知幾時先等到表,最大問題係如果搵到可能兩件野既aging唔同 (唔單只銀,金都有patina,簡稱氧化) 所以都係決定要一齊買。

最後搵到自己熱情退卻,係唔記得咗件事嘅時候,竟然發現比我搵到仲係靚價錢。
條金帶係50年之後已經鬆到好似條手鏈咁,好多虛位,買俾我嗰個同埋我身邊班錶友提議過我去返拉,但我竟然非常喜歡佢呢種鬆垮垮嘅感覺,就正正好似帶緊一條Chromehearts手鍊果種feel,昨天突然想試吓扣個Goros金牌落去,可惜個生扣唔夠大,自己又唔想用其他品牌既銀圈...

CRH9055 發表於 2017-6-23 11:55:19

毛兄打算將個牌仔扣去邊度?

kimching 發表於 2017-6-23 12:25:19

正野~~~我都曾經考慮過入daydate

lok603 發表於 2017-6-23 15:03:44

Ching 巧犀利

devilman_alex 發表於 2017-6-23 16:33:33

扣入表帶的虛位?

auto310 發表於 2017-6-23 17:12:27

金總統帶,如狀態良好的確帶貴過錶頭。
恭喜又入手靚DD

十四毛 發表於 2017-6-23 23:18:55

一直想搵隻中東鷹Rolex用來襯下HB鷹,上次拍賣行果幾隻都太貴,點知竟然俾我搵到隻極罕嘅銀鷹鑽石面(市面上有嘅大部份都係金鷹),但索價三十萬,那有錢.....除左軟爺.....

十四毛 發表於 2017-6-24 10:21:16

devilman_alex 發表於 2017-6-23 16:33
扣入表帶的虛位?

佢已經鬆到由一條帶變成一條鏈,但上手異常舒服,成條手鏈咁!

十四毛 發表於 2017-6-24 23:29:50

諗下諗下不如用皮繩,好似車匙咁....做野,拆左縛左係匙扣年半既皮繩,剪一段出來

十四毛 發表於 2017-6-25 00:08:34

結合完成!

十四毛 發表於 2017-6-25 19:43:45

就咁去排隊了

bike7 發表於 2017-6-27 15:47:29

十四毛 發表於 2017-6-25 19:43
就咁去排隊了

cool:victory:

Mistyface 發表於 2017-6-28 12:04:50

毛兄, 好鬼靚!!!! 你好似咩MODEL既ROLEX都有齊(DAYTONA, SUB仔, DAYDATE...):lol
我覺得我自己好難CARRY 金色野! 未想過買金撈~

另外, 邊度可以買到你個D紅珠呀? 我想要一條紅珠NEAKLACE~

kitkit1009 發表於 2017-6-28 15:06:33

轉hosanna銀珠可能都正

十四毛 發表於 2017-7-1 08:29:27

我老友隻UAE鷹,剛剛都加左個大銀牌
頁: [1]
查看完整版本: Bling Bling, Rolex + Goros