devilman_alex 發表於 2017-6-21 21:00:26

揾到可以穿過細角的銀珠

其實因為兩條XL毛有重疊的問題,想找一些解決方法。先前是直接用綁輪加在兩條羽毛中間,重曡問題算是解決了。不過無意上網見到一些銀珠可以穿過布繩,所以問下內孔是多少後,覺得有可能穿過細角,咁就買兩粒做下白老鼠了。

auto310 發表於 2017-6-21 23:01:14

http://www.mclassic.com.hk/forum ... id=13252&highlight=銀珠

師兄 : 小小建議,如本身都只係諗住買幾粒,不妨買好d,hosanna都係兩三百一粒,自己覺得買你set goro's都一萬幾千,買粒好質量既銀珠襯返個整體感覺都未算過份。

devilman_alex 發表於 2017-6-21 23:18:15

http://www.mclassic.com.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=17082

Hosanna我一早已入手,我都想可以穿過細角,不過吾可以。我請教過Mclassic師兄LS同HB都有珠可以穿過細角,不過不是一般實心珠的外型。

jeffjai115 發表於 2017-6-22 01:09:01

咦師兄我果set同你差唔多喎:lol
不過我太角同綁輪算我本身都想買銀珠格開再中間放鷹匙但好似冇珠穿到太角:'(

devilman_alex 發表於 2017-6-22 01:41:42

我覺得鷹匙單戴靚些,所以用紅珠襯,咁我就有兩set不同的Goro's出街了。

del6109 發表於 2017-6-22 14:01:33

咁樣襯幾好睇,我仲爭點金就齊set

jeffjai115 發表於 2017-6-22 15:50:51

del6109 發表於 2017-6-22 14:01
咁樣襯幾好睇,我仲爭點金就齊set

師兄用緊咩set

jeffjai115 發表於 2017-6-22 15:51:54

devilman_alex 發表於 2017-6-22 01:41
我覺得鷹匙單戴靚些,所以用紅珠襯,咁我就有兩set不同的Goro's出街了。

都係。 我都用緊皮繩加銀珠單吊

十四毛 發表於 2017-6-23 08:38:55

我個人覺得粒珠同成套Goros唔係咁襯,如果你係唔介意混帶,其實HB果粒毛珠配落去可能感覺仲好,又平。
你上來我度試下放落去,再拍照俾大家睇睇。

kitkit1009 發表於 2017-6-23 08:45:04

我都覺粒珠個形唔太襯到goros,好似大左d.BTW 師兄都係識珠之人{:4_133:}hosanna珠係得,有質感

yuendenden 發表於 2017-6-23 09:03:13

不如除左粒珠佢啦....如果想隔開用珠鏈仲夾!襯hosanna珠更完美,門當戶對得多!

buyan 發表於 2017-6-23 09:22:44

其實有綁輪已經可以唔洗要粒銀珠,另外呢粒銀珠唔多襯SET GOROS。

Applegoogle 發表於 2017-6-23 09:30:11

可以參考師兄之前po過的綁雙毛方法

http://www.mclassic.com.hk/data/attachment/forum/201508/27/135207v25wnxnhbhj880jx.png

圖片來自: "scw0405" 師兄

CRH9055 發表於 2017-6-23 13:01:56

搭住唔好睇咩?

Applegoogle 發表於 2017-6-23 13:10:21

木村都係

devilman_alex 發表於 2017-6-23 17:48:01

謝各師兄意見,其實我只係白老鼠心態乜都試下,玩一排又換下嘢咁,其實上本店乜都要卸下,就算TK綁輪都費事裝上。

Kkk906 發表於 2017-7-2 23:16:35

想請教,點樣可以用輪代替到銀珠分隔開兩條毛?thanks

yuenhuihui 發表於 2017-7-3 04:11:41

好似用輪個方法仲靚;P

devilman_alex 發表於 2017-7-4 00:15:42

Kkk906 發表於 2017-7-2 23:16
想請教,點樣可以用輪代替到銀珠分隔開兩條毛?thanks

不綁上羽毛,用鏈穿過。

Kkk906 發表於 2017-7-5 14:44:09

如果有圖片,可否參考一下效果,謝謝
頁: [1] 2
查看完整版本: 揾到可以穿過細角的銀珠