del6109 發表於 2017-6-1 15:24:47

首排1-6號首排

今日9點半會場到左原宿本店,前面有一對日本情侶排最前,身上沒有什麼goros ,條女帶著口罩,坐係欄杆,第二係兩位的台灣人,佢哋都係新人,身上都係無嘢,我同另一位師兄都係排第三位,等到11點左右,工作人員陸續出面,首先有位比較慈祥的保全,腰上帶著LV 皮帶,之後有義工同二女出現,旁邊仲有一個外國人大約四十幾歲,直接跟二女上左去本店,二女之後落嚟派人頭籤,同埋要展示出護照之後等左半個鐘左右,就開始去門口iPad 抽籤,我抽中左64號被趕走,二女講左聲sorry!前面的日本情侶成功進入,去左後面排隊!後加翻圖片

LGK 發表於 2017-6-1 16:20:06

聽日會去嗎?

del6109 發表於 2017-6-1 21:17:00

LGK 發表於 2017-6-1 16:20
聽日會去嗎?

聽日會去

del6109 發表於 2017-6-2 11:02:27

今日抽到70號,炒左,補充多句 mito San 今日同二女都係度

yktam 發表於 2017-6-2 12:52:53

人物請教
mito san係短頭髮女人
二女係長頭髮紮馬尾嗎

del6109 發表於 2017-6-2 14:05:53

好高的美國人就係二女

del6109 發表於 2017-6-2 21:14:15

所以唔知道點解?無手帶!???

del6109 發表於 2017-6-3 12:13:55

今日抽中33號可以上去

Rogerger 發表於 2017-6-3 13:41:12

del6109 發表於 2017-6-3 12:13
今日抽中33號可以上去

好運{:4_134:}, 期待報告

Bushmills10 發表於 2017-6-3 13:44:20

del6109 發表於 2017-6-3 12:13
今日抽中33號可以上去

恭喜! 希望師兄可以買都心頭好

LGK 發表於 2017-6-3 14:53:12

買到咩好野?

del6109 發表於 2017-6-3 15:04:31

LGK 發表於 2017-6-3 14:53
買到咩好野?

我同朋友買咗上銀同上銀TQ

devilman_alex 發表於 2017-6-3 15:29:10

又是一人一件銀器

del6109 發表於 2017-6-3 23:09:22

今日話說抽三十三號,佢哋俾左手帶同我朋友,今日拎左手帶之後去印翻個水印,之後去後面排翻次序,途中有幾多的台灣人,兩人身上都係有四面鷹手鐲,同雙手花平打,同埋先金,之,個男人身上仲有金爪先金,等左大幾約半個鐘到,陸續向前排,之後有位義工會再印多一個印係手環到,每七人一組上去,保安會落嚟請其他人上去,落嚟見到個台灣女生買咗隻大鷹,落嚟向Lawson 買嘢之後等到三點鐘就到我哋上去,上去前係門口用電筒照手環上的水印,之後就放我哋入去,Mito San 見到我的八本和繩就問係邊度買呢兩樣嘢,跟住懷疑我幫襯買取店,之後我同佢講舊年三月十九日買,仲驗左條繩發生咩事,佢話我的繩結唔同本店的一樣似係外面買,之後無事,因為我同朋友到講到62號同舊年三月十九日買到,之後我講要點金特大羽毛佢話唔得,之後我同朋友擇左上銀同上銀TQ離開,門口有位年輕的女生係鏡前,應該係孫女,最後講多句,因為今日將唔識日文的人全部趕走!

yktam 發表於 2017-6-3 23:19:12

唔知聽日會唔會趕唔識日文呢

kaizm 發表於 2017-6-3 23:29:57

del6109 發表於 2017-6-3 23:09
今日話說抽三十三號,佢哋俾左手帶同我朋友,今日拎左手帶之後去印翻個水印,之後去後面排翻次序,途中有幾 ...

真係趕走所有唔識日文既人???

cw90 發表於 2017-6-3 23:44:44

今日話說抽三十三號,佢哋俾左手帶同我朋友,今日拎左手帶之後去印翻個水印,之後去後面排翻次序,途中有幾 ...

好彩上次星期日去排無趕走我

him952 發表於 2017-6-3 23:46:48

想問下繩結出左乜問題?分享多小小比大家學下野呀。謝
另外師兄識日文??

buyan 發表於 2017-6-3 23:57:36

求上身照參考
另外,會唔會係師兄個樣同打扮似日本人所以冇藉口趕你走?

toys_madman 發表於 2017-6-4 00:16:01

師兄識日文?
頁: [1] 2
查看完整版本: 首排1-6號首排