leo12341234 發表於 2016-12-5 10:23:51

新手首排2/11-5/11

各位師兄師姐早晨
新手第一次去咩都唔識,同老婆兩個一早凌晨機到羽田就去築地早餐,之後十點半準時到達比賽場地
第一日星期五人唔算多,剛剛過咗American Eagle 十一點就有工作人員幫忙忙將一條長長人龍變做兩條,等多十五分鐘左右開始派飛仔,到我嘅時候對我兩上下打量一翻,又問我地邊到黎,但就無問識唔識英文,之後俾咗兩張二號飛仔我地,又再等。。。
十一點九人龍開始前進,選手們如貫進場,十五分鐘到就同我地,一按iPad 165/185,之後佢地講咗幾句唔識聽嘅日文我地就走啦
(應該意思係,唔好意思,多謝參加)
第一日已經唔係好甘心,唯又行下裏原宿,經過幾間鋪頭買取店都想入手,但係太座話重有三日,真係抽唔到先再諗

leo12341234 發表於 2016-12-5 10:31:37

第二日星期六,又係十點半到達,今日人龍明顯較多,去到再後一個街口,又準時人龍整理,派飛仔,但今日派飛人又唔同,後生女仔,藍色冷帽再加條上銀扣針係帽上面,幾型,

leo12341234 發表於 2016-12-5 10:36:54

去到門口有個胖胖男,手拿iPad ,到我一按之下42,佢望下我,又上下打量,我即刻用好誠懇嘅眼神回望返佢,跟住佢話OK攞手帶,我嗰下開心程度真係唔識點形容,

leo12341234 發表於 2016-12-5 10:48:10

因為星期六比較趕早餐都未食,排到兩點左右,睇過呢到師兄之前話可以行開一陣食早餐,膽粗粗同前係兩個日本人話行開一陣,點知原來佢哋都唔識英文,一於手口並用,XD
半個鐘拿拿聲食完,即返去集合

leo12341234 發表於 2016-12-6 01:55:20

之前都係每轉八個,但係差唔多到我嘅時候突然轉番五個一轉,不過人龍都去得好快未到三點九就可以上去啦,經過一條短短的樓梯,終於入到去啦,先黎四十五度鞠躬,因爲我係嗰組第三個,要等前面兩位日本人先行選擇。我係等待嘅時侯,即刻望下毛櫃有咩,小金牌,點金XL左右,上銀TQ,大金心羽,大中細箭頭,四款頸錬,之後太座要咗點金XL,我就問可唔可以加條鏈一套,答案係(Next Time ), 咁到我就要咗條上銀TQ,俾完錢二女叫我地照下鏡睇下,簡單用英文問候幾句就走了。第三日,星期日又係特別多人,前面兩位都中,都我抽韱,123/203,可以講ByeBye,可能琴日上到去,今日上唔到,嗰個失落感特別大第四日,七點飛機,如果抽到太後都要走,諗住俾個好印象人地知道我地真係鐘意Goros,唔係玩玩下,一抽之下106/203,都係鞠個躬就走,點之二女認得我地,佢都覺得好可惜,我地同佢講今日要咗啦,下個trip見總計排四上一,第一次算係唔錯,起碼都叫有收獲,上去見識過,係自己俾人reject 完,個腦空白咗,唔識再問下佢可唔可以買手鐲,戒指等,所以只得二件收獲。 另外好多謝太座呢四日咁凍都一齊排,而家大家都中曬毒,今晚又要搶機票安排下次解毒日子XDPS:打呢段文嘅時候重係飛機飛番香港中,如果文法上有咩唔啱唔好打頭

leo12341234 發表於 2016-12-6 01:56:46

付圖上,小戰利品

auto310 發表於 2016-12-6 03:12:04

4上1都好啦,取得經驗。
而且有TQ及點金呢兩條係必需有
頁: [1]
查看完整版本: 新手首排2/11-5/11