toys_madman 發表於 2016-11-23 22:33:21

Horizon Blue每日佩戴分享(歡迎jam)

希望大家好快0係收左貨之後, 有時間都係0係呢度分享下佩戴心得!!!
呢隻熊仔每日都會坐0係我架車度, 嚴格黎講都係每日佩戴分享!!!{:4_105:}

十四毛 發表於 2016-11-24 09:45:54

HB全手工小銀羽

toys_madman 發表於 2016-11-24 10:11:36

天氣涼左!大家著多件衫!

yuendenden 發表於 2016-11-24 16:12:04

實物正到識飛

rectklt 發表於 2016-11-25 09:25:03

初帶, 真係不得鳥.......

十四毛 發表於 2016-11-25 09:27:07

冷到不行了.....

edison_niki 發表於 2016-11-27 09:57:25

鷹扣+鷹子宮~~~

edison_niki 發表於 2016-11-27 12:42:24

http://www.photostore.me/images/2016/11/27/15253465_10154188661324227_526310144739944873_n.jpg

十四毛 發表於 2016-11-27 23:08:16

edison_niki 發表於 2016-11-27 12:42

閣下呢隻係好野,屬早期試版其中一隻,18k包金頭(非18K實金),由於背面冇underwing,所以會比現行版略為輕一些,鷹頭沒有鷹顏,鷹翼比現行版較修長,翼指尖是五隻,現行是七隻。
如日後有興趣出讓請給我知道。

十四毛 發表於 2016-11-27 23:22:23

幫你介紹下佢,係做型同手工,用料,什至配件同現行版完全唔同,老實用家角度現行版比試版改進了不少,厚重實淨,但試版,或者可以稱為初版歷史價值意義重大,製作日期大約是2015年9月。

恭喜師兄。我當天選了現在的那隻(都比現在的略有不同),之後就後悔沒一起買。

edison_niki 發表於 2016-11-28 14:29:50

十四毛 發表於 2016-11-27 23:22
幫你介紹下佢,係做型同手工,用料,什至配件同現行版完全唔同,老實用家角度現行版比試版改進了不少,厚重 ...

多謝毛兄詳細介紹! 原來呢隻鷹如此珍貴,小弟一定會好好珍惜^_^

sumsumsum 發表於 2016-11-28 16:07:10

十四毛 發表於 2016-11-27 23:22
幫你介紹下佢,係做型同手工,用料,什至配件同現行版完全唔同,老實用家角度現行版比試版改進了不少,厚重 ...

反而對條鏈有興趣,咩BRAND黎架;P

十四毛 發表於 2016-11-30 01:02:02

sumsumsum 發表於 2016-11-28 16:07
反而對條鏈有興趣,咩BRAND黎架

可以參考呢度

十四毛 發表於 2016-12-5 11:43:19

今日試打橫帶。

十四毛 發表於 2016-12-20 10:20:58

我始終認為略為誇張及強烈嘅線條,才最能突顯手工雕琢的風格

sanfordc 發表於 2016-12-23 20:45:23

十四毛 發表於 2016-12-20 10:20
我始終認為略為誇張及強烈嘅線條,才最能突顯手工雕琢的風格

呢個質感好靚 毛兄上一張單戴圖都好正

bathingmike 發表於 2017-1-20 20:26:14

8cm k18頭,實物真係幾細緻,唔錯.

z82790802 發表於 2017-1-21 17:18:53

bathingmike 發表於 2017-1-20 20:26
8cm k18頭,實物真係幾細緻,唔錯.

正 单戴就系犹豫紧 订8cm金头定系10cm 全银金眼

十四毛 發表於 2017-1-21 23:48:15

這三天,少上Mclassic,因為趕在農曆年前派盡手上的HB鷹,忙到飛天,如果覆漏左最近想下訂訂鷹的會員,先講聲唔好意思。
千山萬水等了又等,率之收了第一批貨,首先要對訂了貨嘅兄弟講聲對唔住,雖然預咗會遲,但仍然係遲左差不多一個月。不過相信大家收鷹時會有特別驚喜,由其係訂大鷹的朋友,相信會非常滿意。

HB的表面處理分兩種,是光沢仕上同燻黑,光沢是由零開始自己帶黑,燻黑則仍會繼續變黑,只是做了舊化效果而已。

眾所周知香港的代理權是由我公司所得,但我個人只會負責與Taka San商量設計及優化產品,一同令HB更上一層樓,銷售方面是會交由其他拍檔及銷售隊伍負責。除了是Mclassic這邊的會員,我希望我能親自對每個會員有所照顧,正如上年的Mclassic與Hosanna聯乘一樣。

十四毛 發表於 2017-1-22 00:06:45

題外話,我用開這apps壓縮圖片,一般用1280已經可以入到變成200k大小,那是最適合上載論壇的尺寸,但這次竟然要用低兩級的800才能壓成300k,因為是鷹上面太多紋理而致,從此可見HB的精緻手工。
頁: [1] 2 3
查看完整版本: Horizon Blue每日佩戴分享(歡迎jam)