kimching 發表於 2016-10-31 11:23:34

Goros x Vintage Watch

無聊上IG 看看,發現很多玩銀器既師兄,亦有玩老勞 ,毛兄果隻激罕Patrizzi Dial 地拖,小弟每次去中野也只敢遠遠偷望,數年前發現一隻未拋過99新有紙A頭,價格十分合理,唯有食樹皮渡日而入手

toys_madman 發表於 2016-10-31 11:47:25

我比較喜歡1675...

kimching 發表於 2016-10-31 12:47:59

toys_madman 發表於 2016-10-31 11:47
我比較喜歡1675...

正!夠黃,當年靚仔既 1675 價徘徊在$25000-28000 HKD 好耐,估唔到之後大彈,後悔無入

auto310 發表於 2016-10-31 15:53:36

靚腳,砂位亦工整{:4_134:}

十四毛 發表於 2016-11-2 22:20:17

師兄識貨呀,香港好多玩舊裝既人唔like玻璃面,所以16520算係大落後,不過呢半年香港玩家開始醒覺,所以值得收藏既16520係市面已經買少見少。我個人有個經驗睇16520個殻,由於佢個殻無窿所以冇窿邊你睇,但我既心得係除左睇腳外係可以睇埋個外圈,外圈拋光打磨過d凹字邊會圓d鈍d,圈既然磨過,殻都一般應該磨過了。

十四毛 發表於 2016-11-2 22:22:09

你呢隻靚錶,再加上d Goros同HB,又襯得靚,真係品味一流。佩服。

kimching 發表於 2016-11-3 09:30:35

十四毛 發表於 2016-11-2 22:20
師兄識貨呀,香港好多玩舊裝既人唔like玻璃面,所以16520算係大落後,不過呢半年香港玩家開始醒覺,所以值 ...

毛兄隻Patrizzi Dial,我只能望梅止渴⋯⋯

無錯,地拖有無拋過睇外圈同四隻腳,坊間炒款除Patrizzi Dial外,跌字面,倒6,A頭,P頭,都係熱炒對象

十四毛 發表於 2016-11-3 09:58:06

kimching 發表於 2016-11-3 09:30
毛兄隻Patrizzi Dial,我只能望梅止渴⋯⋯

無錯,地拖有無拋過睇外圈同四隻腳,坊間炒款除Patrizzi Dial ...
我聽人講過買到 倒6+Patrizzi, 聽到都吞啖口水。

kimching 發表於 2016-11-3 11:36:23

十四毛 發表於 2016-11-3 09:58
我聽日講過買到 倒6+Patrizzi, 聽到都吞啖口水。

這機會不是屬於我的

kl8723 發表於 2016-11-3 15:05:03

有貨有品味!{:4_134:}

kimching 發表於 2016-11-3 15:17:21

kl8723 發表於 2016-11-3 15:05
有貨有品味!

人越窮,嗜好越多

十四毛 發表於 2016-11-3 16:21:39

買錶係投資,識買唔會輸,呢幾年靚既古董收藏級別勞力士足有一倍以上升幅。
我隻Patrizzi買入十三多d,近期有鬼佬係IG見到出到三萬歐羅同我收,我表示冇興趣佢就問返我幾多錢肯放。

kimching 發表於 2016-11-3 22:34:23

十四毛 發表於 2016-11-3 16:21
買錶係投資,識買唔會輸,呢幾年靚既古董收藏級別勞力士足有一倍以上升幅。
我隻Patrizzi買入十三多d,近期 ...

所以 Vintage Rolex 永遠係我收藏對象,夢想之錶係 Comex Rolex

anotherme10 發表於 2016-11-4 20:22:48

西毒後又多個五毒何教主 :dizzy:

Mistyface 發表於 2017-4-18 13:23:49

十四毛 發表於 2016-11-3 16:21
我隻Patrizzi買入十三多d,近期 ...

毛兄~我想講~我係你IG既忠實FANS~~~你D表+銀器~無得輸!!!!

yuenhuihui 發表於 2017-4-18 13:55:48

goros又毒 daytona又毒
加埋毒到嘔:funk:

十四毛 發表於 2017-4-18 22:01:37

Mistyface 發表於 2017-4-18 13:23
毛兄~我想講~我係你IG既忠實FANS~~~你D表+銀器~無得輸!!!!

我唔勁,我班friend先勁!

bert 發表於 2017-4-18 22:05:40

十四毛 發表於 2017-4-18 22:01

玩得到. 玩得好. idol

Mistyface 發表於 2017-4-19 12:39:30

毛兄~我見你特別喜歡Cody Anderson! 好似Goros+Rolex ~你通常點襯呢?

kimching 發表於 2017-4-19 14:36:19

不得之了
頁: [1] 2
查看完整版本: Goros x Vintage Watch