ymcapk 發表於 2016-10-25 11:17:23

23/10 首次排隊..意外的No.1 (圖已補回)

小弟新手入門..好多野都唔係好熟..只係因為鐘意羽毛所以搭上左去東京排Goro's既呢條路:$

今次旅程為期六日..除左星期三Goro's休息..本來諗住日日排..因為打定輸數自己抽都係抽到70或之後既號碼......

(23/10) 22號夜晚搭凌晨機去東京..差唔多清晨五點到左羽田機場..之後去Apartment放低D行李坐左陣..就出發去左原宿

係明治神宮前個站出到都係1015分左右..就開始係欄杆邊等..由於.等到差唔多1125到終於到iPad抽號碼既緊張時刻..

因為見到前面個位日本人抽到35號..心已經諗睇黎都冇乜機會..走到埋去㩒..見到1字...因為搭完凌晨機冇乜點訓過..我眼花以為自己1x/1xx...點知睇員工..身邊D人o嘴既反應..我應該真係抽到No.1..之後Staff同我不停同我講日文見我冇乜反應..所以我諗應該係台灣人義工問我邊到黎..係咪第一次排隊..之後用普通話指示我應該去邊到排隊同點做..

ymcapk 發表於 2016-10-25 11:32:21

等到1300開鋪上到去..即刻Focus係個毛櫃到..見到有價目既毛有點金..上金..上金繩石..上銀..好似係咁上下..我擇左上金繩石..諗住問下可唔可以買埋條太丸..因為之前聽其他兄提過一次只可以買一條銀器所以都有少少擔心唔得..出發前預左就算上到去起碼要上三次先買得齊..(我希望買到兩條毛..太丸同皮圈)
點知個答覆係Yes:$一次就先滿足左兩個願望先..我都唔敢再問可唔可以揀多條..不過衰貪心問多左句可唔可以揀埋個"金牌仔"..結果當然No啦;P

俾完錢戴埋先走..因為見我好狼狽..所以年紀大少少個位女士(唔好意思因為新人入門所以我都唔知佢係邊一位)..問我戴唔戴到..我話唔係好得..之後佢主動幫我戴..仲口述左一次教左我應該點戴..點金輪向邊面咁..

最後同所有人鞠躬完出左門口..保安同我講話叫我下次再上黎一定要戴番呢Set野

我答番佢: Of course, probably see you tomorrow就走左:lol

Day One 第一次排隊完

toys_madman 發表於 2016-10-25 11:35:57

第一次兩件, 近期算好好成績!! 聽日再加油!!!

ymcapk 發表於 2016-10-25 11:44:39

(24/10) 琴日,眼觀好似少人左..我今日排得後左..到1130抽完我都呆左..149/160..當然冇手帶攞啦:shutup: 所以之後再去番本來plan定既行程..諗住寄望聽日..完

(25/10) 琴日行程去得太盡..今日唔知醒..1030先門口..諗住睇下趕唔趕得切..結果1102分先去到..行到隊尾..義工望左一下手機..之後同我講(o wa le des)..所以今日都冇機會..唯有寄望星期四五:dizzy:

另外想問各位師兄..皮圈係放係邊個位..因為唔知第一日緊張定點..睇唔到究竟放係邊到:(

ymcapk 發表於 2016-10-25 11:49:54

由於冇帶Notebook去旅行..得部iPhone係手..好似因為附件太大上傳唔到相..可能要番到香港壓縮左張相先可以post到圖:'(

已補番圖:loveliness:

ymcapk 發表於 2016-10-25 11:54:04

toys_madman 發表於 2016-10-25 11:35
第一次兩件, 近期算好好成績!! 聽日再加油!!!

多謝師兄支持:loveliness:

十四毛 發表於 2016-10-25 12:10:53

嘩,好好成績呀!

yuendenden 發表於 2016-10-25 12:12:13

恭喜你,有2件銀已經巧彩過巧多人!個皮圈正常係放在店員前的介指櫃中!

ymcapk 發表於 2016-10-25 12:36:06

十四毛 發表於 2016-10-25 12:10
嘩,好好成績呀!

多謝十四毛師兄

希望星期四五最後兩日有日可以再到上去..不過就算上唔到都心足:loveliness:

ymcapk 發表於 2016-10-25 12:38:12

yuendenden 發表於 2016-10-25 12:12
恭喜你,有2件銀已經巧彩過巧多人!個皮圈正常係放在店員前的介指櫃中!

感謝師兄支持同提醒..不過我都覺得運已盡..希望可以再上到去一次啦:$

him952 發表於 2016-10-25 15:32:04

好好成績啦已經!加油

sir_charles_jr 發表於 2016-10-25 16:23:58

強運!恭喜晒!
希望你星期四,五都抽到好冧巴 :)

kaizm 發表於 2016-10-25 20:44:04

第一野就抽一 ,真係堅過石堅~~
祝你星期四繼續有料到~

kl8723 發表於 2016-10-25 21:37:32

堅呀!師兄第一次抽已經抽第一!恭喜!恭喜!另外建議你可以在Apps store到search 'Image resize' , 然後隨便下載一個便可把相片resize然後再上載到Mclassic!至於皮圈係可以直接詢問店員購買,店員會問你戴咗個皮圈除唔番是否Ok? 跟手就會幫你即時戴上!Good luck!{:4_88:}

kit 發表於 2016-10-25 23:43:17

師兄好勁秋!恭喜晒:loveliness:

ymcapk 發表於 2016-10-26 08:54:19

him952 發表於 2016-10-25 15:32
好好成績啦已經!加油

多謝him師兄:P

ymcapk 發表於 2016-10-26 09:01:53

sir_charles_jr 發表於 2016-10-25 16:23
強運!恭喜晒!
希望你星期四,五都抽到好冧巴

多數Charles師兄..希望聽日後日最後機會唔會屎手:$

ymcapk 發表於 2016-10-26 09:03:45

kaizm 發表於 2016-10-25 20:44
第一野就抽一 ,真係堅過石堅~~
祝你星期四繼續有料到~

多謝kaizm師兄..聽日一有消息會即刻公佈:loveliness:

ymcapk 發表於 2016-10-26 09:09:59

kl8723 發表於 2016-10-25 21:37
堅呀!師兄第一次抽已經抽第一!恭喜!恭喜!另外建議你可以在Apps store到search 'Image resize' , 然後隨 ...

多謝kl8723師兄提醒..不過Friend尋晚介紹個仲簡單直接既方法..不過番到太攰冇更新到..請見諒:$

皮圈方面如果有機會再上到去既我會再留意下..見唔到先再問員工

ymcapk 發表於 2016-10-26 09:10:45

kit 發表於 2016-10-25 23:43
師兄好勁秋!恭喜晒

多謝kit師兄支持:lol
頁: [1] 2
查看完整版本: 23/10 首次排隊..意外的No.1 (圖已補回)