atfpdj 發表於 2016-10-11 16:57:25

夏休後所排出嘅點金類羽毛問題

小為剛係fb谷見到有師兄放售幾條XL羽毛,而賣家亦堅稱係自排,仲有咩完整嘅時表証明,小為見好似幾可靠咁,係好奇心驅使下就pm左賣家,得到一啲貨品近照,睇過哂啲紋路同特徵都無乜問題(可能我道行未到以為姐),但再睇多陣,問題嚟喇,各師兄請先容小為上張賣家比我嘅圖,賣個瓜子先,小弟比較鈍,睇左成半個鐘先睇到,睇下有無師兄咁眼利,一眼睇到係咩事先。。。所以我吾敢下定論住,睇下有無夏休後排出過點金類羽毛嘅師兄可指導下小弟,不過我要聲明,呢個問題都有可能因為我無知而引起嘅誤會,笑話,如果係真嘅各位兄千其吾好插我呀,多謝

atfpdj 發表於 2016-10-11 17:01:16

另外補上賣家所謂嘅完整時間表証明

kurtchan 發表於 2016-10-11 19:38:02

相不太清楚,但我覺得左向毛D紋路好有問題!

lo88614 發表於 2016-10-11 20:20:02

係咪焊渣左向毛,張圖咁濛,好難睇。

atfpdj 發表於 2016-10-11 20:59:59

lo88614 發表於 2016-10-11 20:20
係咪焊渣左向毛,張圖咁濛,好難睇。

師兄,係粒點金得八下敲邊,正常吾係九或十下隨機出嘅咩,如有誤,請指教一下

Jeromesuen 發表於 2016-10-11 21:33:08

師兄,我上星期都親自入手左條點金,
我比圖你對下,其實我都覺得左向d紋同果三個洞位好差,
最頂果個洞接近無開,第二個又開唔哂
雖然我睇過其他人既左向點金都係咁,
而且前日抽57唔比手帶,反而69就有
尋日43號又唔比手帶(唔知係咪紅日多helper要比空位出黎比自己人上)
玩到有d心灰意冷…
http://holland.pk/ec01xf6q

Jeromesuen 發表於 2016-10-11 21:37:31

仲有一件事補充就係上星期識到位駐日本香港人
我見佢話呢個係佢朋友話佢好好彩唔知排左幾多日就排到咁多條,
仲問朋友應該賣咩價錢,以上係我有既資料,真定假呢d始終我唔係我直接認識我唔敢比任何意見

atfpdj 發表於 2016-10-11 23:23:41

Jeromesuen 發表於 2016-10-11 21:37
仲有一件事補充就係上星期識到位駐日本香港人
我見佢話呢個係佢朋友話佢好好彩唔知排左幾多日就排到咁多條 ...

師兄又吾洗講得咁嚴重,好似要比人問責咁,只係覺得好奇,想請高手師兄們教導下我呢啲新人,吸下經驗值姐,因從未見過八下敲邊嘅點金,所以想知係咪本店夏休後所出嘅最新版本,無話一定要分到真假嘅,聽到師兄剛才講哥羅啲貨質素下降左,我又諗起fb哥羅谷有人講過,有師兄堅稱自排出一條上金tq個繩收毛無左,姐係我地正面望tq嘅八點鐘方向果度,亦有人佐證係本店排出,不過始終無從奚考,而其後亦有人質疑係咪最新版,兩件事會吾會有關係呢就不得而知,當聽下故事就好了,而家只想搞清楚係咪真係有八敲邊嘅現行最新版本,如果係真嘅,咁哥羅又再出招控制成本?因為成本而換左代工嘅伙伴而令貨品質數下降?所以好想知呢三隻八敲邊嘅係可方神聖,得一隻係咁嘅就可以話佢可能係錯體呀,可能係好少會出現嘅人為錯誤呀諸如此類,但而家成三隻都係咁啵,要集合到三隻一樣嘅錯體錯誤喎,係幾咁難先可以,但而家咁就變成左似量產咁,不過都係吾敢下定論住。

Jeromesuen 發表於 2016-10-11 23:45:58

atfpdj 發表於 2016-10-11 23:23
師兄又吾洗講得咁嚴重,好似要比人問責咁,只係覺得好奇,想請高手師兄們教導下我呢啲新人,吸下經驗值姐 ...

我都想知其實到底發生乜野事,留名等高手解答
不過都係果句啦,只有係本店出既先係100%真
等得都係自排安心,比多少少錢唔係問題,問題買完囉囉孿好慘
本身我都叫朋友幫我買條點金,但諗諗下都係算,買一星期機票有就有無就算

yaracso 發表於 2016-10-12 01:46:08

事主連續幾日抽中12 13;P
BTW只有自己係本店上親手拎先100%真

atfpdj 發表於 2016-10-12 17:18:54

Jeromesuen 發表於 2016-10-11 23:45
我都想知其實到底發生乜野事,留名等高手解答
不過都係果句啦,只有係本店出既先係100%真
等得都係自排 ...

事情只係小弟係網上見有師兄出售自稱係夏休後排出嘅點金羽毛,但粒金就只有八敲邊,好奇之下就走喺問下呢度嘅師兄高手,係咪本店夏休後有最新版本嘅點金羽毛推出姐,不過估吾到已經有其他師兄私信果位賣家質問呢個問題,仲公開咨詢,咁小弟姐係無睇錯到,但就無法得知是否本店所出

Jeromesuen 發表於 2016-10-12 22:18:40

atfpdj 發表於 2016-10-12 17:18
事情只係小弟係網上見有師兄出售自稱係夏休後排出嘅點金羽毛,但粒金就只有八敲邊,好奇之下就走喺問下呢 ...我睇錯你回覆,想問係邊度有戲睇{:4_101:}

東門吹瘋 發表於 2016-10-13 12:31:48

九月份購自fb group的zai wang
我呢條都好似係八壓邊
真心討論
另外想問左卷毛係咪一定有條小勾?

karl_chou 發表於 2016-10-15 02:26:08

東門吹瘋 發表於 2016-10-13 12:31
九月份購自fb group的zai wang
我呢條都好似係八壓邊
真心討論

最近既右卷小勾已經冇左

十四毛 發表於 2016-10-15 11:08:45

我毛扼同金爪點金,2013/2014既,都係9邊

kitkit1009 發表於 2016-10-15 11:10:38

師兄比你參考下,點金係上年夏休自排

bathingmike 發表於 2016-10-15 11:21:19

我有支右向14年入10下,左向爪毛一支今年冬休,一支六月入都係9下.暫時問過今年9月,10月係排隊vip區有發佈過入手師兄們既點金毛都係九下,暫時未見過有人係8下.

東門吹瘋 發表於 2016-10-15 14:37:15

karl_chou 發表於 2016-10-15 02:26
最近既右卷小勾已經冇左

好似無之前果D咁明顯
唔知係咪睇錯, 仲睇到好微細的小勾...

kaizm 發表於 2016-10-15 17:50:58

點金上年十月入手~9下
爪毛今年五月入手~都係9下

jasonmak 發表於 2016-10-16 01:04:10

原來條羽毛都咁多學問......一條真的羽毛背後係花了幾多心機同時間去做⋯⋯
就算用現今既技術,都做唔到一無一樣⋯⋯⋯高橋先生真係好勁
頁: [1] 2
查看完整版本: 夏休後所排出嘅點金類羽毛問題