多謝晒 發表於 2016-9-18 00:42:50

15-16/9 夢幻之旅 (36# 更新)

本身因為工作原因所以8月中開始就係日本留一個月但係到最近就黎離開日本先抽到時間去Goro's 朝聖
未去到都知道機會真係好微 因為見到有D CHING連去幾日都淨係上到一次

到15/9 朝早 一路坐JR就係到諗 唔可以咁貪心 有得上去已經有賺
如果可以買到金心羽就好滿足 因為一路都好鐘意
因為唔知仲多唔多人排 所以我9:30 就到左
係LAWSON買左D野 就坐左係欄杆等抽簽 前面大約有十個人
一路等都淨係想買到金心羽或者抽到上到樓上就好開心

到11:00 開始派紙仔 (雖然爬左好耐文 但係因為太緊張完全唔知唔記得左張紙仔係用黎做乜=.=)
之後排完紙仔就開始抽簽
一路見到前面大約有時6 7 人都俾人講對唔住 個心已經打定輸數
終于到我 我就同抽簽姐姐講 'this is my first time, please wish me luck'
然後佢同我講左聲GOOD LUCK 之後

我一抽竟然俾我抽到 。。。。。1號 !!!!!
戈一刻我完全呆左 就連抽簽姐姐都呆埋一份
然後佢就同我講左一聲 Omedetou!

之後我攞左手帶 義工哥哥就叫左我去條隊最後開始排
我一路行 有D日本人問我抽到幾號 然後佢睇一睇我手帶都呆左 之後仲我條手帶影左張自拍行到隊尾 我仲未相信我真係抽到第一 之後有個義工姐姐係俾左呢張排俾我拎住 (front of line)
呢一刻我先相信真係抽到第一

Rogerger 發表於 2016-9-18 00:52:23

第一{:4_123:}

cw90 發表於 2016-9-18 01:08:38

神級...
最後買左咩?

Hardon3000 發表於 2016-9-18 01:34:35

強!lm

kl8723 發表於 2016-9-18 01:41:07

第一次抽就抽第一?{:4_94:}

yuendenden 發表於 2016-9-18 02:13:57

除左恭喜我都唔知講咩好啦!

kaizm 發表於 2016-9-18 07:44:21

神人~求入手資訊

scw0405 發表於 2016-9-18 10:37:42

勁呀!抽到單數個種感覺,畢生難忘!

Japan4ygo 發表於 2016-9-18 10:45:50

好羡慕啊,拿到咩好野出来

anotherme10 發表於 2016-9-18 10:56:34

是否MClassic開台以嚟第一次有ching抽No.1?

yaracso 發表於 2016-9-18 12:36:05

勁 但有入手分享未 :L

chuilok7 發表於 2016-9-18 12:45:26

我第一次抽 - 1
第二次抽 - 3
第三次抽 - 3

我諗無人可以打破我連中3次頭輪嘅紀錄{:4_105:}

恭喜樓主第一次就中頭籌!!

WING_x 發表於 2016-9-18 12:45:57

嘩,神運呀 :o:o:o

kit 發表於 2016-9-18 13:45:06

嘩~好羨慕!!
恭喜晒師兄~

him952 發表於 2016-9-18 15:23:13

勁抽~!!抽第一入左乜???:$:$:$:$:$:$:$
恭喜晒!!!
完全感受到呢個第1次就抽第1既衝擊

東門吹瘋 發表於 2016-9-18 18:38:08

Wa 恭喜哂喎 :lol 第1次就第1...
買左d咩落黎啊師兄

多謝晒 發表於 2016-9-18 19:43:29

唔好意思各位ching 琴晚因為打到好攰所以就停左

上到樓上 因為第一次入本店 所以完全唔知發生咩事
左望右望 因為本身既目的只係.....金心羽
而排第二既日本CHING已經準備好同KAN SAN講想要咩
但係KAN SAN就同佢講 話要等第一既我 揀好一件銀器先可以俾佢買

即刻壓力好大 一路超迅速咁睇 之後本來已經諗好左要上金金繩
一諗住同KANSAN講戈一刻 又俾佢前面個櫃既一對銀爪毛吸引住
所以最後都係要左銀爪毛 要左右向都係KANSAN幫我揀(最係係向住心臟方向)

其實一開始鐘意GORO'S 係俾佢既皮制品再加上佢既銀扣吸引
所以我即刻再問KANSAN可唔可以要多件leather item
之後我再買多左個小藥袋
然後就俾錢離開左

依家諗番起其實佢有問我仲有無野要......:Q
但係戈時因為已經係日本成個月 錢都差唔多真係用到盡
所以就無再強求 感覺已經有賺

chuilok7 發表於 2016-9-18 19:51:53

多謝晒 發表於 2016-9-18 19:43
唔好意思各位ching 琴晚因為打到好攰所以就停左

上到樓上 因為第一次入本店 所以完全唔知發生咩事

我第一次上去又係見到爪毛
相比起上金藍石,呢條較少見到,無買錯

KazafWong 發表於 2016-9-18 20:20:43

Oh~~my god{:4_123:}

him952 發表於 2016-9-18 22:21:51

第一條毛就係爪毛!!正哂啦~~!!!!!!!!:P
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 15-16/9 夢幻之旅 (36# 更新)