randychan 發表於 2016-9-5 17:41:54

夏休後戰報

經歷上次冬休之後,blackstar 話想我陪佢經歷吓夏休嘅盛況,
咁好彩講完冇耐就有平機票, 咁就即時決定黎個快閃凌晨機去, 深夜機走嘅終極辛苦行程
1/9凌晨到東京,4/9深夜機返香港, 可以抽足四日
買完機票之後就發覺出問題喇, 2/9係結婚周年紀念⋯⋯
經過一番轉折之後, 我老婆會遲一日黎東京一齊玩同埋抽籤

凌晨機到埗之後就發現真係辛苦到死, 咁早又check in 唔到, 條街又熱,又唔識去邊度抖好
夏休第一天真的萬人空巷, 我們9:45入隊, 差不多到bills lift 口
過左十字路口嗰段係分五個人一排, 挨都冇得挨嘅情況下企到11:30左右先開始向前行,
差不多企到暈, 條腰好痛

第一日抽幾多我都唔記得, 好似係二百幾定三百幾, 冇特別唔開心,但就徬徨冇隊排唔知去邊消磨時間好,
因為要四點先可以check in

randychan 發表於 2016-9-5 17:46:55

第二日我老婆到喇, 由我老婆抽籤,三人一籤,好運到爆四百多組中抽19,仲要幾好彩前面大多係一人一籤,6至7人一輪咁上,我地第四輪已經上到本店
由大女帶人上去,Ken San 站台,mito、二女、孫女企counter 後面,Tara 有出現過但之後唔知行左去邊
我慣左同我老婆一齊買,之前見親Ken San 收穫都唔錯,今次見係佢都定啲
一開波我問羽毛戒,成功
我老婆問羽毛戒,成功
我老婆問roadrunner 加細丸,成功本身想問大金太陽, 但發現戒指櫃出現左小八本鵰我問小八本, 成功。 我試問金太陽,ken San 話only 1 metal,再試問鷹頭珠,都係no,no,no
跟手我問鹿袋, 本店本身掛左個唔知中定細嘅赤茶出黎,我問有冇黑或者白
大女喺入面搵左個中黑同細焦茶叫我試上身,埋鏡拼拼
好開心中鹿好啱心水,仲俾我換埋個幾鍾意嘅銀章
最後我老婆買多個龍角散換埋銀章
最最後我死心不息問多次金太陽,當然都係no,no,no啦

第三日,好似係三百幾
第四日好似係二百幾
總結今次夏休係抽四日上到一日,但好好彩買到自己好想要嘅毛戒同埋鹿袋,
再買到之前只存在於幻想嘅小八本, 直頭係中左大獎

KazafWong 發表於 2016-9-5 17:47:00

買到細八本彫同毛戒~~咩都抵返哂

Jeansky 發表於 2016-9-5 17:48:52

巧正啊!!! 有細八同毛介

randychan 發表於 2016-9-5 18:13:07

真係算好好好收穫

R.Bo 發表於 2016-9-5 18:41:28

師兄好野 好後悔無去到T.T

chuilok7 發表於 2016-9-5 21:37:33

收穫非常豐富!
恭喜!!

maxkonghk 發表於 2016-9-6 01:11:21

恭喜恭喜~~老婆肯陪你一齊排好難得~
你要好好對佢 ;P

black_star 發表於 2016-9-6 08:11:57

以前7:00抽無咁好運,冬休一對扼、夏休一對毛戒......:lol

Spiderman 發表於 2016-9-6 13:42:07

恭喜買到毛戒,小八本喜上加喜!

karl_chou 發表於 2016-9-7 01:41:49

中鹿正 仲可以換扣 爽啦師兄

YangYang 發表於 2016-9-7 01:55:51

看來明年夏休後,也該安排一下行程,希望能像師兄入手心頭好⋯

kyleman 發表於 2016-9-7 02:12:08

小八本{:8_165:}

black_star 發表於 2016-9-7 17:19:09

加多小小相

jasonasas 發表於 2016-9-9 20:16:41

小弟新手 師兄款銀包點稱呼?

kl8723 發表於 2016-9-13 00:51:31

細八、黑中鹿...........{:4_114:}

kitkit1009 發表於 2016-9-13 05:03:12

細八呀{:4_125:}

KazafWong 發表於 2016-9-17 02:58:07

想問一下細八定價幾錢?

alius0701 發表於 2016-9-17 21:09:27

四百抽19真的是好運!
頁: [1]
查看完整版本: 夏休後戰報