jeffjai115 發表於 2016-8-7 17:45:39

想問咁多位師兄關於先金問題

話說小弟八月尾會去東京,同打算九月一至四去試下首排

咁我自己其實暫時一毛一鏈都未有
咁我目標係希望上到一至兩日
最想要先金特大/上金tq/金繩tq
咁後面果兩樣都係睇運,如果排得前都應該買到

但唯獨先金難見加好似冇再出現係本店
所以如果出去年揾,一黎怕買二手哥羅先全流四/二黎炒價驚人
所以有浮現過買其他brand 既先金當完自己心願
例如tk,菊地,鷲見等,但由於我未望過佢地實物,所以我想下咁多位師兄意見
我如果自己睇圖感覺上好似菊地同tk比較好,
所以希望咁多位師兄可以比小小意見小弟:)

maxkonghk 發表於 2016-8-7 19:17:21

先金特大基本上可以放棄...因為好耐無人排出...
9月1-4 鐵定會超多人排,師兄加油

其它品牌方面,Ken 的官網有地址電話,可以去之前致電查詢有無開門?
tk...個人不會考慮~

jeffjai115 發表於 2016-8-7 19:40:52

maxkonghk 發表於 2016-8-7 19:17
先金特大基本上可以放棄...因為好耐無人排出...
9月1-4 鐵定會超多人排,師兄加油

感謝師兄回答 我都覺得ken 果條先金好似自然d
tk好似有小小死實
同如果上ken間shop 係咪可以wts佢約時間 因為佢好似冇email

MoreMoreCha 發表於 2016-8-7 19:48:10

唔當係代替品O既話, 菊池係唔錯選擇:)

karl_chou 發表於 2016-8-7 20:18:17

菊地健宜家應該唔接單 tk羽毛認真嘛嘛 可以遲d先考慮先金

lo88614 發表於 2016-8-7 21:02:31

如果係去排隊,何必考慮同時間入其他牌子呢。
一步一步黎,排左哥羅先,有乜戴乜。
BTW兩種我都唔建議

toys_madman 發表於 2016-8-8 10:53:26

"所以有浮現過買其他brand 既先金當完自己心願"
我唔太贊成以上想法, Goro's係Goro's, 菊池係菊池, 鷲見係鷲見...
人係貪心, 幾線一齊發展冇問題, 但唔好有替代0既想法...

jeffjai115 發表於 2016-8-8 23:44:29

toys_madman 發表於 2016-8-8 10:53
"所以有浮現過買其他brand 既先金當完自己心願"
我唔太贊成以上想法, Goro's係Goro's, 菊池係菊池, 鷲見係 ...

都岩 其實買人地其他brand 都應該係當欣賞人地brand 既既風格或者佢技術 而如果當人地brand 係代替品真係好似有小小唔尊重:)

jeffjai115 發表於 2016-8-8 23:46:02

karl_chou 發表於 2016-8-7 20:18
菊地健宜家應該唔接單 tk羽毛認真嘛嘛 可以遲d先考慮先金

明白 係咪好似因為有大陸人拎去做復件扮真拎去賣比人所以唔接單住:o

jeffjai115 發表於 2016-8-8 23:47:09

lo88614 發表於 2016-8-7 21:02
如果係去排隊,何必考慮同時間入其他牌子呢。
一步一步黎,排左哥羅先,有乜戴乜。
BTW兩種我都唔建議 ...

好 明白 我都約左一個師兄到時一齊排:lol

jeffjai115 發表於 2016-8-8 23:51:00

MoreMoreCha 發表於 2016-8-7 19:48
唔當係代替品O既話, 菊池係唔錯選擇

我自己唔會當係代替品阿 因為其實我覺得佢其實d手工都幾好 例如唐草   同佢d羽毛都算自然冇tk咁死實:lol

man19951 發表於 2016-8-18 03:39:46

近年已經冇先金新品,不過唔代表已經停產。有老手講過鋪頭仲有貨,只不過要去到一定level嘅玩家入店,先會掛上銀版。
頁: [1]
查看完整版本: 想問咁多位師兄關於先金問題