nomad 發表於 2016-6-28 23:57:24

Goro's 買取店 Fxxls Juxxx 快閃

新人報到
需然明白高橋精神就係去本店遊既體驗,但行程緊迫無時間只可逛買取店
炒價驚人...

*D1比較平* 但買取店無保證,有時間都係自己排

十四毛 發表於 2016-6-29 00:25:04

呢間出名多「老品」,即係無根無據果類天價野!
小弟試過佢地,拎件佢地都賣緊既爪牌去放,佢話唔收,我再話你地都有隻噃,佢繼續用手勢話唔收,我話10000yen呢?都係唔收❗️
佢地果個賣緊廿萬yen.

nomad 發表於 2016-6-29 13:55:06

師兄佢地唔收我想用10,000yen收爪牌

Jeansky 發表於 2016-6-29 14:06:09

無輪鏈都11萬 {:4_114:}

Master10 發表於 2016-6-29 14:23:31

開始覺得排隊原來好值錢,排到上本店,有乜買乜再放比買取,已經換到機票:)

anotherme10 發表於 2016-6-29 15:44:25

今日做咗個排隊熱身賽,去排阿黃生啲飛,排係條街度幾粒鐘真係好辛苦,但高生本店度起碼都仲要靠啲運氣(抽籤),但今朝隊頭全部都係南亞成員,睇下網上啲炒價,以幅度計比高生啲貨有過之而無不及,最近 fb 有人 challenge goro's 啲賣家, 又話點難排點鐘意, 點解咁辛苦排咗返嚟又放咗佢? 啲人問咁點解啲女士啲限量包包又放返去米蘭? 。。。就係因一貨難求, 趨生咗班各自有唔同心態嘅人, 啲炒家才有生存空間 :( ....

P.S. 睇網上買最排名 RxxKxN no. 1?

bathingmike 發表於 2016-6-29 16:19:00

anotherme10 發表於 2016-6-29 15:44
今日做咗個排隊熱身賽,去排阿黃生啲飛,排係條街度幾粒鐘真係好辛苦,但高生本店度起碼都仲要靠啲運氣(抽 ...

個個谷算把啦,入去笑下係唔錯,一群老品哥自high,又多台灣賣家不停放出面收既2手再賣食差價. 要睇實用資料,正式途徑入門睇個邊死得人多. 呢排仲多左班起底組捉人帶流四自娛.

madpager0913 發表於 2016-6-29 16:29:19

其實排隊抽籤都幾好 有機會抽到好籤 有付出 得到更加值得

十四毛 發表於 2016-6-29 16:40:18

nomad 發表於 2016-6-29 13:55
師兄佢地唔收我想用10,000yen收爪牌

流野來噃,你認真?
如果係既,下次Goros gathering一齊出來,筆錢拎去食左佢!

十四毛 發表於 2016-6-29 16:46:59

所以大家要好好珍惜呢度,我地成班人成日捉灌水呃分,捉一d賣家扮用家既「真心行銷」分享,捉係二手市場買左假貨係度搵替死鬼,就係想提供一個真心分享正貨GOROS既平台俾大家。

nomad 發表於 2016-6-29 20:21:25

十四毛 發表於 2016-6-29 16:40
流野來噃,你認真?
如果係既,下次Goros gathering一齊出來,筆錢拎去食左佢! ...

十四哥都有流四?

十四毛 發表於 2016-6-29 20:44:51

nomad 發表於 2016-6-29 20:21
十四哥都有流四?
我開初玩,頭兩個月行過歪路,因為正途要排隊,覺得有d野可以錢攪掂,其他人攪唔掂係你地冇計啫,仲累埋另一位版主迦南,買左番來既野,俾過一位自稱識睇既人睇,話正貨來(諗起都笑,條毛而家睇番又短,色又唔啱,係一眼流既級別)大家都買左成萬銀流四❗️
好在冇耐,兩個月左右,有次上本店,問Mito我個爪牌流定堅,佢問我邊度買,我話上網同人買,佢問我既時候個樣已經俾左答案我,而之後佢答我佢地唔會評價外面買既貨。
我就明白了❗️

十四毛 發表於 2016-6-29 21:08:06

講返個爪牌,當時用港幣五千幾銀買,見到d認為好細緻既手工,心想,你如果假都可以假到咁有手工,抵俾錢買啦,我俾錢都係買手工買件飾物帶啫,呢個係內心既諗法,不過同人地講既係,呢件係古董既Goros❗️
當時冇mclassic,成日上香土睇人分享咩雙鷹齊飛呀,咩稻妻,咩家紋花呀....入哂腦件野係真,自我陶醉得好緊要,自己排返嚟果堆Goros反而完全唔帶,放哂係櫃桶,好笑嘅係好多個月之後先發覺,原來第一次買既兩條鍊裏面其中一條係長鍊,仲有條L銀心!
我仲記得,自己係香討講過一句,我而家鐘意玩老品,現在諗起都汗顏,想講句xyz$&@"-/,?!❗️

好在Mito果個表情,一棒打醒左我個老品夢,我好似記得,再下一次上去,我同佢定唔知RD講,我蠢左,以後唔會再買咩老品了❗️

十四毛 發表於 2016-6-29 21:34:16

以前上網有件鬼罕單品仲好笑,就係婚戒,我心諗,吾郎身邊朋友離婚率都好高下....

him952 發表於 2016-6-29 21:47:33

正~毛兄用心分享!
小弟無䎡戈之前都上過去買取店睇過
亦都有影過一啲相,關於上面賣既返來分享
大家都異口同聲覺得有問題的
我自己亦只係超級新手一名
但知道買取店的唔等於一定真品

lo88614 發表於 2016-6-29 22:15:32

無真野對比(仲要有一定程度研究)就真係唔好係買取店入野

nomad 發表於 2016-6-29 22:16:50

十四毛 發表於 2016-6-29 21:08
講返個爪牌,當時用港幣五千幾銀買,見到d認為好細緻既手工,心想,你如果假都可以假到咁有手工,抵俾錢買 ...

正:'( 世上獨一單品

nomad 發表於 2016-6-29 22:18:18

十四毛 發表於 2016-6-29 21:34
以前上網有件鬼罕單品仲好笑,就係婚戒,我心諗,吾郎身邊朋友離婚率都好高下.... ...

但有咩方法買到吾郎生前真正單品:'(

scw0405 發表於 2016-6-29 22:41:08

十四毛 發表於 2016-6-29 21:34
以前上網有件鬼罕單品仲好笑,就係婚戒,我心諗,吾郎身邊朋友離婚率都好高下.... ...

http://www.deltaone.jp/upload/save_image/04122029_570cdc1b64181.jpg

http://www.deltaone.jp/upload/save_image/04122029_570cdc2749fe6.jpg

應該係呢款,仲有埋心心皮!

nomad 發表於 2016-6-29 23:02:31

scw0405 發表於 2016-6-29 22:41
應該係呢款,仲有埋心心皮!

張單都好用心做
頁: [1] 2
查看完整版本: Goro's 買取店 Fxxls Juxxx 快閃