FrancisJr 發表於 2016-6-19 13:07:20

I just tribute my Goro's set to Goro Takahashi

去海灘,整組跌落海, 跟隨吾郎回歸自然! 詳情後補。

him952 發表於 2016-6-19 14:05:04

聽到都覺得赤.....

Master10 發表於 2016-6-19 14:38:46

再努力找一下,幫你習氣

kaizm 發表於 2016-6-19 15:17:24

玩到咁大????
試下掉個西瓜落海

IamKelvin 發表於 2016-6-19 17:46:33

聽到都心痛{:4_123:}

edwinlulu 發表於 2016-6-19 18:27:35

等你心情平復先出{:4_99:}

fly0306 發表於 2016-6-19 18:47:14

希望能有排隊上去買的幸運來找到

nicekai 發表於 2016-6-19 18:51:44

邊個海灘?一定有人幫你搵!

kitkit1009 發表於 2016-6-19 19:34:52

咁大獲!不過我都試過跌左Goros 耳環{:4_114:}我明白你既心情

十四毛 發表於 2016-6-19 19:39:19

嘩,咁就最少皮幾野!分分鐘幾皮野!

yuendenden 發表於 2016-6-19 20:58:13

聞者傷心 聽者流淚

Jeansky 發表於 2016-6-19 21:13:47

RIP

MoreMoreCha 發表於 2016-6-19 21:22:47

真係喊出來:'(

anotherme10 發表於 2016-6-19 21:27:03

:'( ... 可惜
有意見認為無論咩牌子,若有石係上面就唔適合帶住,例如仲涼,因怕冷縮熱脹粒石會爆?

hkpower2046 發表於 2016-6-19 23:06:18

我成日釣魚都釣到膠袋,魚竿,麻繩,你話比我知邊度跌,䓁我試下幫你釣番上黎!

thiefthief 發表於 2016-6-19 23:36:18

RIP
So hurt.....

BlessingU 發表於 2016-6-19 23:41:05

咁喜歡去海邊玩既朋友真係要小心了:L

cw90 發表於 2016-6-20 00:08:33

r.i.p.....

FrancisJr 發表於 2016-6-20 00:11:36

先謝謝大家!!

今天Family day 跟家人去海灘玩.. 如常我都會戴上Goro's, 我自己玩銀的態度就是戴戴戴, 自己一年到晚都總會戴上一SET不論洗澡睡覺什麼環境都必戴.

我的故事及2個SET可以看回以下貼.

http://www.mclassic.com.hk/forum ... 41&page=3#pid156525

話說之前同小朋友遊過幾次水都沒有事, 今天如常遊... 本來是沒事的..

遊完水, 小朋友自己玩沙, 沒什麼好做, 平時有跑開步就跑一下步..

環繞沙灘跑, 當跑到海邊個時候.. 有一個位有防鯊網...所以輕輕跳起一下, 就在半空中已感覺鍊子已飛脫在肩上, 右眼向下望時只見銀光一閃,

無奈人在半空, 剛有一個浪在退回海中, 不到半秒.... 已經消失於大海...

之後找了大約一個小時, 小朋友餓了, 只好黯然離去...

之後不懂怎麼說的感覺過了半天...

陪了我不夠一年的SET就這樣漂向大海, 身邊又只剩下了那陪我多年的SET...

回想, 只覺得有好多巧合... 如果不是剛巧跑到海邊有水的位置.. 如果不是剛巧有防鯊網輕輕跳起一下.. 如果不是剛巧身在空中時飛脫.. 如果不是剛巧那個浪是打完岸邊正在回去海的方向...

最令我不明白的是, 我覺得戴GOROS跳十萬次也未必會有一次會飛脫, 就這一次.....

我平常戴是輪在下, 勾在上的, 跟一般大家的戴法不太一樣, 不知道是否有什麼分別...

好一個父親節...

所有物品都是自己排回來, 不能說很貴.. 也不算是失去我所有的Goro's .. 未至於是一種受不了的崩潰感覺.. 但那種不舒服, 總是少了什麼的感覺, 不知道會維持到什麼時候.. :(

odin 發表於 2016-6-20 00:48:06

may (your) goros rest in peace.
頁: [1] 2
查看完整版本: I just tribute my Goro's set to Goro Takahashi