imansonlok 發表於 2016-6-16 23:15:18

六月小小朝聖遊分享

初次接觸goro's 係一年前到既事,個時比藤原叔同師兄們毒到,好渴望擁有一set goro's
之後慢慢再做功課, 漸漸理解吾郎san背後既理念同所負出既努力, 明白goro's同其他牌子既不同之處
係認識漸增既情況下, 我知道自己一定要去本店朝聖,上一上樓感受一下, 唔係一定會後悔!
雖然要親身去日本組成一SET我想擁有GE goro's係好困難(時間同金錢), 但我決定左一定要上一轉!

第一日抽籤
第一日抽籤盲終終10點幾就終去原宿,一路擔心自己路痴搵唔同本店
點知一見到條龍就知係GORO'S, 不愧係表參道名勝!
一去到發現素人超少,重裝備玩家超多, 原本仲以為唔會比我抽, 好彩冇事!
ASSISTANTS偱例分行,再問大家幾多人排... (冇問識唔識日/英文, 冇問點解中意goro's)
[係呢到有樣野幾搞笑,我個時UM極都UM唔到本PASSPORT出黎, 其中一個HELPER就笑住(冇惡意)用日本倒數(10.9.8.7..)]
所以大家記住拎定PASSPORT出黎啦!
去到抽籤啦,大女(好似係,唔係的話請CHING提醒)同KAN SAN係最前主持, 我前面對中國留學生就抽36,
我一抽就抽74, 果然係臭手王, 佢地一齊講"go me na sai"我就知今日冇行了

之後個日都抽左,後到不值一提, Skip!

第三日抽籤
今次係最後機會,由於係saturday所以多人到要分三行排!
(途中有外國人見咁多人問做咩,我見冇人答就答佢排緊goro's,希望佢會入埋坑啦!)
今次抽籤一抽, 中54, 終於上到去! 店員就通知三點再番黎排...
去到三點,表參道已經塞滿人,好多唔關事既人坐左係度
呢個時候就要去番自己NO. 個位等CHECK NUMBER
(等既途中有2個中年呀叔衝左上去,但比人叫番落去)
去到五點到終於上到, 一次放左8個人上 (上一批係10人)
上到去就跟NUMBER順序買野
個銀櫃有S M L箭頭, 八本(60000YEN), 兩款鍊(42000到)
我諗左諗, 問佢可唔可以一條鍊加S箭頭綁尾
但大女say no,話一定要有pendent先可以有鍊
之後我就問concho做bracelet o唔ok, 佢話concho唔係MAINLY FOR BRACELET GE, 係for袋/銀包同綁頭髮ge,所以唔得.....
咁我再問有冇得買八本, 大女就微笑點頭,連鹿皮繩完工

後記
上完去之後發現店員好好人 (可能見我童顏XD), 見我鞋帶甩左提我綁, 叫我唔洗急收好D錢(我驚阻住下一位XD),
同埋幫我教我用調節珠(佢話唔好帶咁低,要胸囗對上先好睇)
全程都好好笑容一D都唔惡, 好樂意溝通
雖然今次買唔到好想要GE XL羽, 但係已經好開心啦!

R.Bo 發表於 2016-6-16 23:27:20

54上到去已經S,M.L都無 so sad .... 不過下次再努力啦

bathingmike 發表於 2016-6-16 23:40:09

第一日抽到雙位數(74)其實唔算手臭,正常會有手帶(不過決定權始終係Mito同Kan到,可能第一次,太生面口吧)

恭喜上到去同入到八本,自排我覺得開心同滿足過面書群個d 日日post 罕物(不論真假),口講有幾熱愛,但從來只收不排的人.

MoreMoreCha 發表於 2016-6-16 23:58:11

自排果種滿足感真係唔同的!

下次有機會我都要排個大八本同鷹匙:lol

R.Bo 發表於 2016-6-17 00:05:10

我都對鷹匙有興趣 前題係無細毛揀 haha

anotherme10 發表於 2016-6-17 00:06:40

呢度第一次嘅師兄似乎大部份都抽到 at least 上一次:D

多謝晒 發表於 2016-6-17 02:55:46

上到一次都唔錯 :D 恭喜入手八本 :lol

十四毛 發表於 2016-6-17 09:41:28

感謝你嘅報道,為答謝你嘅貢獻同支持,我哋決定把你加分以便可以看到更多權限post

odin 發表於 2016-6-17 11:12:32

繼續加油!

lunglung 發表於 2016-6-18 12:07:51

公起晒,下次入埋條鏈{:4_133:}

fly0306 發表於 2016-6-19 18:54:05

第一次能上去買到真的是很開心!!希望下次能買到自己想要的

him952 發表於 2016-6-19 20:09:22

其實而加來講上到本店已經好好啦!哈哈
樓主加油!
頁: [1]
查看完整版本: 六月小小朝聖遊分享