derekkwchan 發表於 2016-6-15 12:55:46

爬山繩相機帶自製,大家覺得怎樣?

有興趣可私訊~

bubu 發表於 2016-6-15 16:42:20

{:4_134:}{:4_134:}{:4_134:}

ww129 發表於 2016-6-16 07:09:50

Not bad at all {:4_134:}

ww129 發表於 2016-6-16 07:34:49

或许可以粗旷点,像油井昌由树一样:

http://i42.photobucket.com/albums/e312/ww129A/IMG_20160616_071605_zpshvcleqsj.jpg

factotum 發表於 2016-6-16 08:40:37

{:5_268:}

Jeansky 發表於 2016-6-16 08:52:55

靚   
幾年前都有做過幾條   繩偏硬
但未搵到較軟身又粗身o既行山繩

thiefthief 發表於 2016-6-16 14:29:55

i have one like this
https://leicaism.jp/product/yose ... p-mountain-black-2#

soft enough

ricky23cheng 發表於 2016-6-16 15:31:31

No offensive, 但係如隻料尼龍太粗糙,会損頸呀,師兄!同埋料欠靈活性,吾夠柔的話,收藏起泥亦吾太便呀!

derekkwchan 發表於 2016-6-17 22:21:21

Jeansky 發表於 2016-6-16 08:52
靚   
幾年前都有做過幾條   繩偏硬
但未搵到較軟身又粗身o既行山繩

我這條夠軟啊!我也就是考慮過不用10mm,因為比較硬的,我公司工作上需要,用10、11mm,很硬啊!

derekkwchan 發表於 2016-6-17 22:23:32

ricky23cheng 發表於 2016-6-16 15:31
No offensive, 但係如隻料尼龍太粗糙,会損頸呀,師兄!同埋料欠靈活性,吾夠柔的話,收藏起泥亦吾太便呀 ...

我這條又軟又舒服,哈哈!行山outdoor look一流!
頁: [1]
查看完整版本: 爬山繩相機帶自製,大家覺得怎樣?