anotherme10 發表於 2016-6-15 10:50:32

9月首闖本店

我份人一向座言起行,一旦迷上一事就會一頭栽進去,是優點也是決點。。。
見廉航9月下筍機票ok,又安排到時間,唔理屋企桶狗血,一於『千山我獨行』。。。
揀飛羽田,零晨機,羽田入東京近,落機擺低行李就可多一日即去朝聖,就算趕唔切都可當戰前考察,返港又係羽田零晨機,即仲可衝多日,前後3日日間排隊晚上食飯訓覺其他行程免問 。。。
還有3個月比我繼續閱讀,做功課,同。。。祈禱,一向嘅黑仔王,求呢度嘅師兄們,賜我運氣啊 {:4_96:}。。。

結果可能係:上晒三日,兩日,一日 或 i chi do mo , 所以已排序想要的:
銀繩石上銀>點金毛>細角點金輪>平打手厄/介指, 上到去但以上都無就臨場再算...
不過其實, 鏈係咪應該擺頭? 比你買到毛無鏈都係無得帶?

hazyben 發表於 2016-6-15 11:05:03

有毛可配鹿皮繩, 得鏈你會否單戴?;P

ronald_meng 發表於 2016-6-15 11:09:13

無毛 (吊咀) 係唔比買鏈...之前有CHING試過

十四毛 發表於 2016-6-15 11:23:30

好有氣勢啊,祝你三日全上

kaizm 發表於 2016-6-15 12:07:29

鏈唔俾單買~同埋.....家陣佢賣鏈俾人都唔係咁隨便~先買毛/雕/箭/匙會比較好

Pink_boy123 發表於 2016-6-15 14:35:39

M卡會員一向都團結,齊齊祝你要乜有乜。{:4_134:}

jameshyc 發表於 2016-6-15 14:43:05

我比你仲黑仔.....
Plan 左7月尾,
除時夏休,
仲要得一日可以排隊:Q:Q

yuendenden 發表於 2016-6-15 18:27:50

祝3日日日都頭10!運之表現!

麥克 發表於 2016-6-15 18:48:35

相信自己就得 :lol
小弟都plan緊10月去
唔解毒唔得 :Q

多謝晒 發表於 2016-6-15 19:51:20

我都諗住九月去排 good luck!!

man19951 發表於 2016-6-15 21:00:55

師兄祝你成功,小弟下個月都去朝聖,有冇師兄又係一樣?七月可以一齊朝聖:D

ryancheung 發表於 2016-6-15 23:27:17

有志氣,有準備!祝君完夢!

edwinlulu 發表於 2016-6-15 23:45:15

為你打氣,預祝日日揪到,日日上{:4_90:}

odin 發表於 2016-6-16 00:03:33

good luck with those that are visiting the shop!

MoreMoreCha 發表於 2016-6-16 04:52:53

凌晨機去凌晨機返正呀, 慳番兩晚住宿:lol

有心, good luck{:4_133:}

tfko 發表於 2016-6-16 20:46:34

我經驗毛係難買啲,鏈只要佢賣比你抽6-70都會有,我有少少後悔上次抽19冇買XL毛買左細角

cw90 發表於 2016-6-20 00:29:26

ching,我都係9月頭去第一次排,一齊集下氣

anotherme10 發表於 2016-9-23 20:57:20

早幾日獻出左第一次,去排左三日。係度做個簡報。恕圖及詳細程序從略,因已有各師兄會員曾經談及。

自己比較深印象有二:
1.      有好多日本本土人都唔知個度點解成日咁多人排隊。眼望望手指指同身邊朋友商討之餘,有兩個上左年齡既女士,非常驚訝點解有人可以 check 晒成川人證件,問隊裡架妹,舒該舒該…;
2.      Day 1 個凶神惡殺著披既男人,帶住兩條靚check 證件, 因我前後全部日本人, 羅 passport 出嚟顯得我好突出:
我: 香港人
佢 (向我上下打量一翻): 一條友?
我: 係….識少少日文
佢: 英文呢?
我: ok
佢再向我上下打量一翻,諗左陣…(我心諗唔係飛都未羅就KO麻?)….
佢先揮手叫靚比飛仔我。Day 3 又係咁。反而 Day 2 個細粒女 (三日抽籤時都企係iPad人隔離) 就直過冇難度。

當中兩日係假期,vs一日閒日,在街上/交通裡/café 打躉等入隊時,能感受不一樣的氛圍,再加上天氣不佳下感受第一次排隊,同見到型型式式既配搭,係過程享受上是不俗的。

結果呢?
Day 1, 微雨, 假期: 106/260 (iPad holder: 著披男)
Day 2, 大雨, 閒日: 47/169 (iPad holder: 相信係二女)
Day 3, 橫風橫雨, 假期: 156/220 (iPad holder: 著披男)

大家睇到呢度,大概都準備回應:
恭起三上一,第一次好好啦,買左咩?分享下…..
可惜 Day 2 儘管是 47, go me, 無得上 (個日係我後面既都係一個港人,佢當日百幾,之前都試過兩次五十幾上唔到)。正當我在自怨自哎時,發現原來當日最痛不是我,因有台灣人分別28 / 36 都被打鎗 -_-; (我就話素人咁款, 但啲台灣人已是一抽二撚).

過程雖然享受,但結果還是比較重要吧?~嗚~嗚~ T_T

kl8723 發表於 2016-9-24 02:06:04

天氣咁差抽得後淋完雨之後上到去咩都唔比買仲慘啦!希望再明天!下次一定抽頭十!加油!{:4_88:}

yaracso 發表於 2016-9-25 21:45:35

上次我fd48都無得上:(
當個經驗啦
頁: [1]
查看完整版本: 9月首闖本店