十四毛 發表於 2016-5-1 14:13:49

尋找Goro's以外的銀器,一個由高橋吾郎及西浦徹守護的品牌

眾所周知,Goro's已經係一日難玩過一日,其實早在沒有今日那麼難的一年前,從Yellow Eagle One的video內,我發現了Hosanna這個很冷門的品牌。
而且吾郎家族好像亦很支持這個牌子。

十四毛 發表於 2016-5-1 14:15:06

它們的產品很少,下圖幾乎已經包括了所有銀器產品(係欠隻H ring)

Rogerger 發表於 2016-5-1 14:26:33

多謝介紹{:4_91:}

十四毛 發表於 2016-5-1 14:26:45

在yellow eagle one內,有人用Hosanna配搭Goros十字架,係IG搵到佢,係一個品牌叫Breakthrough既designer

十四毛 發表於 2016-5-1 14:36:04

就算是Goros queue, 都會間中見到有Hosanna既fans,圖中呢位人兄係一個機車牌子BREAKTHROUGH既設計師,佢係Goros & Hosanna既fans❗️

十四毛 發表於 2016-5-1 14:45:07

本店神聖既毛櫃隔離,古董車相架都有貼住Hosanna既貼紙

lamdog123 發表於 2016-5-1 15:10:33

留名學野 ;P;P;P

kingbeni 發表於 2016-5-1 16:15:36

又學到野
隻呃係ig時不時見d日本goro's玩家都戴住 原來係呢個牌子:lol了解下咩價位先

十四毛 發表於 2016-5-1 22:44:52

kingbeni 發表於 2016-5-1 16:15
又學到野
隻呃係ig時不時見d日本goro's玩家都戴住 原來係呢個牌子了解下咩價位先 ...
真心唔貴,68000yen+稅

kl8723 發表於 2016-5-1 22:51:27

禾都巧想入個十字架!{:4_91:}

jimchan829 發表於 2016-5-1 22:59:37

隻扼真係幾靚{:4_91:}

MoreMoreCha 發表於 2016-5-1 23:56:53

好想入隻drilled bangle:Q

十四毛 發表於 2016-5-3 08:31:46

版主幫我搵到呢張相,我諗大家睇完都會心動,因為呢個都係我既感受!

lamdog123 發表於 2016-5-3 21:16:26

俾張大D 俾你 :lol

http://mclassic.com.hk/data/attachment/forum/201504/26/004133r5gai5v3tv8r432a.jpg.thumb.jpg

http://mclassic.com.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=11240

十四毛 發表於 2016-5-3 22:16:27

lamdog123 發表於 2016-5-3 21:16
俾張大D 俾你

唔該哂林兄,呢件shirt我問過Keiichi San,佢話已經賣哂,我問佢如果我地訂十八件呢?

十四毛 發表於 2016-5-5 02:23:42

係網上搵到對Hosanna既呢段簡介:

HOSANNAは言わずとも知れた原宿、日本を代表する
稀代のシルバージュエリーアーティストである
高橋ゴロー氏と生前親交が深くまた、ゴロー氏を偲ぶ
”YELLOW EAGLE RUN” の主催者でもある
OCHIAI氏が主宰するプライベートブランドになります。

十四毛 發表於 2016-5-8 23:53:05

之前寫過篇文介紹Hosanna及其他牌子既銀珠,大家有興趣可以再睇番。
補充一下Hosanna都有18K金珠,價錢是銀珠既10倍,M 25000yen, L 35000yen,絕對不便宜,就算是買一兩粒吊下味都肉赤❗️

十四毛 發表於 2016-5-11 09:45:59

Hosanna主理人落合先生

十四毛 發表於 2016-5-12 00:49:42

Yellow Eagle Run III剛剛係6th May,2016舉行左,YouTube就來有得睇!

Hardon3000 發表於 2016-5-12 01:00:17

即係五郎車友
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 尋找Goro's以外的銀器,一個由高橋吾郎及西浦徹守護的品牌