TerenceYam 發表於 2016-2-24 18:22:31

我係黎呃水吹的~~ 在京都大阪影slide的日子

各位大大,好耐無係MClassic蒲頭,大家好嗎?趁住剛剛去完5日京都大阪,影左少少相,就走出黎打個招呼賣定廣告。過幾日scan完D Slide再出多D相同大家分享!

呢次帶左M6 Mil + Sony A7 (因為懶蟲上身,唔想帶腳架,所以用數碼影夜景~~~),然後21mm 3.4、35mm Summilux、50mm lux pre-a同90mm Cron pre-a。菲林大部份係RVP~~ 仲有半筒未影完既Tri-X400。

呢次一個人去行行影影,好free,好天真~仲可以識下日本妹,促進港日文化交流,簡直係充滿靈性與意義的一個旅程!

《老拍檔與新相機袋》
https://farm2.staticflickr.com/1617/24604282103_2b5c2337e0_b.jpg2.pic_hd by Terence Yam, on Flickr

《基本上將Bic Camera所有既RVP都買曬翻黎》

《最近迷上左儲酒辦!系大阪買左呢兩支》

《逛下小店,同當地人用手語交流下》

《咁。。。系京都又點可以唔影和服妹妹呢?》

《話左促進港日文化交流嘎嘛。。。我有認真交流嘎。。。》

《日本真係乜都好食D...呢間神戶牛柳漢堡扒。。真心介紹》

《有時好彩,iPhone都可以出相~~》

《Slide已經沖好,有時間慢慢Scan》

《雖然係呃水吹。。。都出住一張正經數碼相先啦。。。Jpeg直過。。Snapseed執相》

kgv 發表於 2016-2-24 19:29:49

More please :)

wbhy 發表於 2016-2-24 19:56:04

正,膠片有意思!

MYM8 發表於 2016-2-24 20:42:25

{:5_268:}{:5_268:}{:5_268:}
very nice.........

zaurus 發表於 2016-2-24 20:53:56

有無多小小日本妹妹相{:5_259:}

LanLan 發表於 2016-2-24 21:48:27

cant wait to see your slide pics ching!

Rogerger 發表於 2016-2-24 21:58:37

Slide {:4_133:}

十四毛 發表於 2016-2-24 22:07:41

嘩,仲話諗住介紹女朋友你識,原來.....

Skkypole 發表於 2016-2-24 23:19:58

靚gear, 美景,加靚架妹。不得了!{:5_268:}

Jeansky 發表於 2016-2-24 23:43:55

等待你O既分享!!!!!!!!!{:5_265:}

holmes 發表於 2016-2-24 23:54:54

靚gear, 美景,加靚架妹。不得了!X2

bubu 發表於 2016-2-25 00:20:07

zaurus 發表於 2016-2-24 20:53
有無多小小日本妹妹相

我都係咁話。:lol

ditongna 發表於 2016-2-25 01:38:02

{:4_134:}

TerenceYam 發表於 2016-2-25 10:48:29

zaurus 發表於 2016-2-24 20:53
有無多小小日本妹妹相

我好專心影snap gar~~~ 好似係~

TerenceYam 發表於 2016-2-25 10:49:02

十四毛 發表於 2016-2-24 22:07
嘩,仲話諗住介紹女朋友你識,原來.....

食餐飯姐~~~ XDDD

TerenceYam 發表於 2016-2-25 10:49:39

Jeansky 發表於 2016-2-24 23:43
等待你O既分享!!!!!!!!!

Scan緊嘎啦~~~ 可能出住Sony A7先

edwardyung 發表於 2016-2-25 16:08:22

{:8_173:}{:8_173:}

keith 發表於 2016-2-25 16:18:42

A wonderful trip :lol

MTSY 發表於 2016-2-25 22:50:18

Amazing, can't wait to see more! {:4_133:}{:4_133:}{:4_133:}

Toscaninifans 發表於 2016-2-25 23:32:46

不得了!!!!1
頁: [1] 2
查看完整版本: 我係黎呃水吹的~~ 在京都大阪影slide的日子