十四毛 發表於 2016-2-20 01:41:54

上金 - 平凡中的不平凡

上金,我們老友口中的义雞,因為曾經,它與上金TQ同是每次上本店必會見到的例牌XL羽,這兩位難兄難弟,甚至小休後亦可以輕易買到。但隨住本店於2015夏休後改變銷售規則,加大羽已經不是垂手可得的標配,上金受歡迎的程度開始提升....

十四毛 發表於 2016-2-20 01:52:20

中國人有謂孤陰不生,獨陽不長;金銀在吾郎來說亦等於陰陽,在美學上金銀相夾亦比孤銀純金漂亮,上金特大羽亦充份展現了這重美學。

十四毛 發表於 2016-2-20 02:01:47

只是你細心留意,它還有一些大家多會忽略了的細節.......
看那18K金羽毛頂端........
那一小截金羽的羽根,同樣是金色是理所當然,但展現在銀器飾物上,那一小截在銀色綁繩上突出的金色羽根,便是心思加細節所在。同樣用銀色我相信手工上會容易處理很多,大家亦相信不會留意到,但Goros就是如此的一絲不苟。

本來平凡的上金羽,其實不平凡。

MoreMoreCha 發表於 2016-2-20 04:35:57

叉雞受到熱捧... 遲下可能變埋鬼罕... 人人上到去只准買鷹匙八本同箭頭:L

KazafWong 發表於 2016-2-20 09:36:11

其實我不嬲都覺得上金靚~~不過我鍾意右向多D~~本身佢都係我今次嘅目標~~可惜遇唔到

十四毛 發表於 2016-2-20 10:06:05

我一直覺得這樣簡單配搭就已經很有Goros風格

odin 發表於 2016-2-20 10:15:37

上金is the first XL feather I bought from goros

kk19633 發表於 2016-2-20 10:29:37

上金一直都係goros招牌產品之一

edwinlulu 發表於 2016-2-20 11:07:04

一直都覺上金靚

cliff0002 發表於 2016-2-20 11:14:14

最近都入手了一支上金,希望可以快點氧化變黑,令金色部份更突出!

thiefthief 發表於 2016-2-20 11:48:40

我都覺得上金靚, 很Goros

Jeansky 發表於 2016-2-20 11:57:50

到而家都最鍾意係上金

lunglung 發表於 2016-2-20 12:02:09

上金我都鍾意…上次抽唔到上本店緣份未到{:4_131:}

arsushi1000 發表於 2016-2-20 12:10:18

我最最最初係喜歡上金,第一次上本店結果買左下金,十年下來結果到依家都未曾擁有。 有時候一步一步往前走左,又未必記得起當初契機...

bathingmike 發表於 2016-2-20 12:16:29

仲記得自己條上金係2013年2月入,12:00排,約5:00入店,當時大毛就係得返左右上金,齊鏈,Kan San 睇場,入左條左向上金加條大金心.

randychan 發表於 2016-2-20 13:08:21

第一次上本店, 我目標都係上金, 上到去都見到喺毛櫃有,
但排到我嗰時,Kan San 話最後一條俾我前面個人買左⋯

black_star 發表於 2016-2-20 13:31:25

我第一條都係上金,依家打入冷宮⋯⋯

Gogogo 發表於 2016-2-20 19:38:18

最鍾意上金:loveliness:, 入手第一件Goro’s 就係上金

soniclam 發表於 2016-2-20 21:20:44

我第一次上本店是買上金

jin-roh27 發表於 2016-2-20 23:16:06

原來大家都咁鐘意上金
頁: [1] 2
查看完整版本: 上金 - 平凡中的不平凡