toys_madman 發表於 2015-10-30 18:25:52

前面撞親人激動男響號砵差人衰咗!

前面撞親人激動男響號砵差人衰咗!

一名30餘歲的女子,昨日下午4時許橫過深水埗白楊街時,遭一輛懷疑收制不及的紅頂小巴撞倒,該輛小巴從大南街右轉駛至,小巴司機事後報稱不適,與受傷女子一同由救護員送往廣華醫院治理。現場留下一條2米長煞車痕,警員展開調查,並拖走小巴檢驗。

與此同時,一名30多歲男子駕駛黑色的平治駛至,然後響號並指正在現場調查的警員「好行出馬路」,態度甚為囂張,經警員一輪了解及調查後,發現男子懷疑以茶色玻璃作車窗,而且行車證已經過期,遂向他發出告票。

面係人地俾, 架係自己掉!!!
路係自己揀, 仆親唔好喊!!!

十四毛 發表於 2015-10-30 20:58:01

冇腦既人真係一街都係

franky_yms 發表於 2015-11-22 17:21:44

渣車冇品既人, 平治大晒咩~~

Jeansky 發表於 2016-5-25 12:37:11

告得咁少?整多條無故響號先夠數喎

ww129 發表於 2016-5-27 07:04:00

好明显佢太过自我,对其他人无半点专重,但最大问题系,佢到依家都唔会觉得自己有问题 !

edwinlulu 發表於 2016-5-27 10:00:17

而家通街都係呢啲自我膨脹嘅人,今次只係小懲大戒

Chinese-Tee 發表於 2016-5-27 16:16:51

有次搭的士,在燈口個呀嬸拖住小孩行得慢又剛轉綠燈了,司機不斷響號,我忍唔住問佢,其實你呠佢有咩用,呀嬸唔會行快咗,只會嚇襯細路仔。佢話就喺要畀壓力呢啲仆街,唔好以為條路喺佢。我話剛才上車時後面車呠你,你又講咗咩說話呢,佢之後全程都無出過聲。

話時話,我還有套全新貨車horn在家,當時喺因為架車太細又矮,經常有大車睇唔到我就過線,原裝horn又較正常私家車細聲,後來改變主意沒有裝到,只在藍色車身貼上白色條紋就解決了問題。
頁: [1]
查看完整版本: 前面撞親人激動男響號砵差人衰咗!