C9.99 發表於 2015-10-9 08:04:38

Samsung將宣布退出相機市場

有冇人聽過?
似乎Sony A7系打敗了不少對手..

bebe456 發表於 2015-10-9 08:17:34

三星呢間野擺明就係玩大雜會 only

佢出個d相機係影到相,但只見係一般機所有既功能一樣,講唔出係創新

C9.99 發表於 2015-10-9 09:34:28

現時咭片式數碼機已經被手機搶了不少市場,入門級單反市場亦被A7系列攻佔。
相機開發商唔進步,被淘汰是必然的事。

Ah_J 發表於 2015-10-9 12:03:45

所以先有呢 d innovative product.....

https://light.co/camera

中田 發表於 2015-10-9 12:27:02

一早就應該退出啦....

bubu 發表於 2015-10-9 17:20:26

C9.99 發表於 2015-10-9 09:34
現時咭片式數碼機已經被手機搶了不少市場,入門級單反市場亦被A7系列攻佔。
相機開發商唔進步,被淘汰是必 ...

今次去旅行二十多天,風景相十張有八張用手機影,拎埋A7都懶得用。

Chinese-Tee 發表於 2015-10-9 19:29:50

有心做就應該起個新的品牌名字,你諗下家裡面電視機又喺Samsung, 手機平板又喺Samsung, 連手上部相機都喺Samsung,就算佢性價比有幾高,講真我寧願買部Olympus或Casio好過。

頭文字L 發表於 2015-10-10 09:57:07

佢批 Schneider 鏡頭好似未出禍。。。。 ???

redrede 發表於 2015-10-10 11:22:30

以前因為有兩部三星,所以有成日用黎工作,point&shoot一般冇問題,focus容易,但如果同現有相機比就一定冇得比,以前部相機用鐡/鋡外殼,比canon/sony更硬正
頁: [1]
查看完整版本: Samsung將宣布退出相機市場