Chinese-Tee 發表於 2015-8-4 12:39:02

港青年才俊豪花四十萬求婚

37歲和記電訊中層有咁嘅排場真喺羡煞旁人,先唔講香港租直升機掛大banner呢壇大龍鳳,去冰島影pre-wedding拍到好似National Geographic Channel咁,重要由攝影師以半鹹淡英文介紹拍攝花絮,相親意義已經排到最後,現在被網民質疑根本就喺一輯廣告雜誌,而且被踢爆拍完pre-wedding幾個月先安排求婚環節,女的又話好surprise, 完全喺王祖藍求婚翻版,南早訪問呢對新人時更突顯兩位新人英語水平非常嚇人。

oliveryeung 發表於 2015-8-4 13:40:07

又重定了求婚入門標準了

十四毛 發表於 2015-8-4 13:43:31

當年小弟係花店兼職,有對情人一齊來買花,叫我們第日送去葵芳椰林閣,第二日我夜晚七點送去,收既係女果個,嘩,佢個懶驚奇既表情我今日廿幾年後都仲記得。

wolfmkc 發表於 2015-8-4 14:13:52

收花係女孩子的一種示威方式嘛 !:loveliness:(向其他女孩子, 或者異姓也說不定...)

Summilux 發表於 2015-8-4 14:20:03

仲記得... 我讀中大時... 有個同學入左Harvard.. 有日叫我帮佢送扎花比女友

第一次送花,唔知點買,價錢是一扎定一支,花藍定一簇好..最终搞掂左

始終我同Harvard同學有距離,唔怪得我入唔到

最終佢走左數

factotum 發表於 2015-8-4 23:19:54

下一個可能要用quadrotor先得{:5_240:}

Jason 發表於 2015-8-5 00:18:59

佢啲英文....... 我係佢,我就冇guts接受SCMP訪問喇 :L

hothmonkey 發表於 2015-8-5 01:02:05

係愛嘅,洗乜搞咁多嘢呢?
(唔係話唔搞,不過唔洗咁大龍鳳囉。)

marc 發表於 2015-8-7 09:16:40

40萬真係好誇張.. 老實講, 就算真係用, 40萬應該可以做得更多更好

kievnut 發表於 2015-8-7 12:10:12

八問四十萬求婚男葉朗程

MYM8 發表於 2015-8-8 13:12:47

any meaning of today's wedding?????
a deal primarily of finance???????????
sharing each other's life together for better or worse????

Chinese-Tee 發表於 2015-8-11 02:51:14

終於出現第一個抽水

四佰蚊港男求婚實錄
頁: [1]
查看完整版本: 港青年才俊豪花四十萬求婚