bono0272 發表於 2016-1-3 11:18:23

The Cayman GT4 looks soooooo awesome!

十四毛 發表於 2016-1-23 17:38:36

老婆又叫掉書,我又係叫執起MM,好在今次唔駛鬧交!

十四毛 發表於 2016-1-23 17:42:19

相信有兩期已經秘密地被消滅

bubu 發表於 2016-1-28 23:50:47

呢本掉左我送俾你。:lol

Chinese-Tee 發表於 2016-3-2 03:23:29

16年2月號出版了,今期內容有Olympus OM-D E-M5 MkII, 【美國人對「一帶一路」的戰略思考】改編文章、BMW 330i M Sport, 還有我的主菜「外星人」等等。

Chinese-Tee 發表於 2016-3-31 03:12:01

16年3月號出版咗了,今期攝影內容有Leica MM配50/0.95 ASPH

十四毛 發表於 2016-4-7 06:36:52

老婆寒咳,成晚訓唔到。記得梁總有篇文寫寒咳成因及治療方法。但唔記得邊期,上網博一博,都係搵唔到但俾我搵到一個非官方FB, 內有呢篇,唔係我要搵果篇文,但都有用:

Chinese-Tee 發表於 2016-6-2 16:26:59

武剛車紀五月號,昨天出版了。今期一篇關於張德江的文章很值得一看。

十四毛 發表於 2016-6-2 23:24:24

Chinese-Tee 發表於 2016-6-2 16:26
武剛車紀五月號,昨天出版了。今期一篇關於張德江的文章很值得一看。

好想立即落街買!

bono0272 發表於 2016-6-3 10:33:54

Chinese-Tee 發表於 2016-6-2 16:26

I checked yesterday day time and couldn't find it, but now it is available in the Kowloon Bay Circle K.

Chinese-Tee 發表於 2016-6-4 01:50:24

今期一篇關於食的文章,講到食物質素已經大不如前,晚上路經一間茶餐廳,突然想到讀書時候經常食雞脾沙律,於是點了一個懷舊一下,點知來了個雞脾薯條,無謂同伙記拗,照食,嘩!薯條完全唔入得口,成條都油淋淋,根本未炸完,再食雞脾,好彩油唔算多,但喺唔夠入味,29蚊,好失望,然後行到一間新開的外賣小食店,食了串咖哩魚蛋,密度好高,麵粉加咖哩汁來的,裡面無味,再點咗份煎釀三寶,凍嘅!心裡面講咗粗口,走人!

ww129 發表於 2016-6-4 06:30:41

Chinese-Tee 發表於 2016-6-4 01:50
今期一篇關於食的文章,講到食物質素已經大不如前,晚上路經一間茶餐廳,突然想到讀書時候經常食雞脾沙律, ...

唉,都系嗰句,依家好多人做人做事都抱着得過且過的態度,完全缺乏passion 同 determination for excellence :dizzy:

Chinese-Tee 發表於 2016-7-3 03:01:46

六月號出版了!

bubu 發表於 2016-7-11 18:45:12

有冇發覺近排梁總寫多左車評?

好事! 好事! 好事!

Chinese-Tee 發表於 2016-7-12 02:44:24

梁總寫嘅車評會多睇幾眼,希望佢寫多啲關於醫學上嘅文章,另方面每當經濟環境轉差,梁生都會佔好多編幅,希望只喺我錯覺。

Chinese-Tee 發表於 2016-7-30 02:39:31

七月號竟然出版了!

Chinese-Tee 發表於 2016-8-30 18:22:05

八月號竟然又出版了!

Chinese-Tee 發表於 2016-10-3 12:36:53

九月號出版了

Chinese-Tee 發表於 2016-10-4 03:44:26

睇完今期一篇雲吞麵文章,放工就買了碗雲吞麵食,我實在太天真了,麵唔爽,而且好淋,雲吞好似無蝦,或者成分太少了,湯不夠鹹,好失落,決定明日早點起身去中環麥兆記走返轉(上星期見麥奀記正在裝修,不知道完工了沒有)。

nightscrawler 發表於 2016-10-4 14:24:52

Chinese-Tee 發表於 2016-10-3 12:36
九月號出版了

封面既2部車都幾吸引喎~
頁: 1 [2] 3 4 5
查看完整版本: 武剛車紀/Men's Machines