kaizm 發表於 2015-3-16 22:06:15

Larry Smith 交通安排

今次日本之行 ,除左Goro's , 都分別去左SL 同LS , SL 相信好多人都去過 ,但LS , 佢個位置都幾難去 ,相信各位都會打的去 ,其實只要留意下當地交通設施,就可以慳返的士錢食多兩碗牛肉飯~
首先,LS 既位置係响目黑區既中町五町目 ,响二月第一次拜訪既時候 ,小弟就坐地鐵去到中目黑 ,打開Google Map , 發現真係好遠下 ,而我亦有問到一位同我一齊煲煙既當地人行去遠唔遠然,佢話唔太遠不話建議我坐巴士 ,咁我按佢巴指示搵到個巴士站牌,再用電話將Larry Smith 既地址show俾一條學生妹double confirm 巴士可到達目的地 ,200yen車費企左一陣就到 ,只要留意過左火車橋後第一個站落車 ,過對面馬路行返轉頭十字路口過馬路轉左直行唔使用者分鐘就會見到氣水機 ,咁你就到左Larry Smith 門口

三月十一日小弟再次去Larry Smith 幫一位女性友人入手風斬尾介 ,今次坐巴士方法比較方便 ,坐JR到惠比壽 ,响行去SL 個出口對面馬路就係個架巴士既總站立,上車220yen , 都係個個站落車就可以。
注意 :惠比壽JR門口有另一架多人等既巴士 ,個架係去唔知咩醫院長,記住係對面馬路個巴士站

MoreMoreCha 發表於 2015-3-16 22:42:17

我上次中目黑打的去LS,七八十港紙.....
走果陣因為有其他o野想睇,行左去代官山站,唔熟路行左八個字左右...
睇地圖以為幾近,點知唔係,辛苦左scw0405 ching:L

不過沿途我就行得幾開心,雖然稱唔上靚景色,不過同商業區唔同,民居比較多,都幾有特色!
仲入左間小士多買煙,個婆婆好熱情,不停同我講o野!我唔識日文唔知佢講乜,剩係識傻笑thank you!
最後婆婆問:Japanese?
我答佢:No,Hong Kong。
婆婆:Thank you very much!Welcome to Japan!
當堂好窩心:loveliness: 不過包煙好難食......
Btw,thanks for sharing!下次唔使搭的士:lol

kl8723 發表於 2015-3-17 02:41:13

其實亦可係JR學芸大學站西口出徒步十分鐘便可到達LS!{:4_90:}

Jeansky 發表於 2015-3-17 08:48:14

我個次都係行去
邊行邊影 好快到

kaizm 發表於 2015-3-17 19:07:17

好樣衰的...但條裙就好...

black_star 發表於 2015-4-5 18:00:18

上網買用paypal可唔駛收tax 但去店買的外國人可以退稅嗎? thanks

kaizm 發表於 2015-4-5 18:19:19

No...:(:(:(:(

sethc5 發表於 2015-4-30 11:23:02

之前都好想入佢的毛戒..
頁: [1]
查看完整版本: Larry Smith 交通安排