十四毛 發表於 2015-3-5 13:36:22

大有等左四個字左右,買水離開了,高山在工作室忙多一會,跟住就出來說對不起,然後我們繼續討論要訂要打的東西,我問高山手鈪有沒有現貨,他即場拿了一隻塗滿白色的骷髏頭平打未製成品出來展示給我看,我未看夠兩秒他便二話不說拿着它跑入工作室,把手鐲不斷搥打.....

十四毛 發表於 2015-3-5 13:54:09

搥完之後再用畫筆幫手鐲上色,我估計係做舊化..

十四毛 發表於 2015-3-5 13:55:24

之後到幫開口位做打磨..

十四毛 發表於 2015-3-5 13:58:30

俾多張打磨緊邊位時既圖片

十四毛 發表於 2015-3-5 15:06:15

完成之後,隻鈪大概成形,佢俾我戴左上手,個尺寸明顯大左好多,但竟然除唔到落黎,我不斷試,好痛,高山叫我唔好試脈搏位.....
之後佢幫我除左,隻手腕已經甩皮。

十四毛 發表於 2015-3-5 15:09:35

佢話隻鈪係佢尺寸既,佢自己一扣落自己手腕,入左....

hazyben 發表於 2015-3-5 15:15:10

十四毛 發表於 2015-3-5 15:06
完成之後,隻鈪大概成形,佢俾我戴左上手,個尺寸明顯大左好多,但竟然除唔到落黎,我不斷試,好痛,高山叫 ...

你有冇叫: i ta i ta{:4_86:},,,

Jeansky 發表於 2015-3-5 17:27:56

咁佢有冇再大力d.............除隻厄

jimchan829 發表於 2015-3-5 19:26:56

高山d野件件刀禁重秤...真係冇禁大件刀carry唔到...

kaizm 發表於 2015-3-5 21:18:08

你同佢講~~Oh yes!!!! KimoCHi~~~

十四毛 發表於 2015-3-5 21:58:44

要再整理一下手上圖片,報告要今個weekend再繼續。

IamKelvin 發表於 2015-3-6 07:09:43

呢個包膠真係好毒好毒
多謝毛兄用心分享:):)

十四毛 發表於 2015-3-6 17:23:32

上一張高山大師打磨骷髏頭時的黑白照!

十四毛 發表於 2015-3-6 17:52:10

我地大約再傾左十五至廿分鐘閒偈,之後就開始落單,在有限資料及沒有深思熟慮下匆忙的訂了一隻骷髏平打手鐲,高山還送了我一邊金眼,價值30000yen。

十四毛 發表於 2015-3-6 18:19:05

畀晒錢臨走前,我同高山講我有最後一個請求,呢個係我來講係俾來買嘢更加緊要,就係我要求同佢影幾張靚相,高山爽快地答應並即時帶上闊邊帽,他說這是Goro San的style(唔知佢指打扮定有話pose)。

comex1665 發表於 2015-3-6 20:35:03

share my SLC:loveliness:

kitkit1009 發表於 2015-3-6 23:12:51

{:4_133:}正,下次真係要走一轉SL

MoreMoreCha 發表於 2015-3-7 06:37:06

反複睇左幾次.... 呢個POST真係好毒.... 有D後悔上次冇去到SL.....:'(

redrede 發表於 2015-3-7 08:37:11

玩尼啲最緊要有heart, 連製作個師傅都這麼認真,高山前輩好野{:4_134:}

lunglung 發表於 2015-3-7 17:46:25

毒po{:4_128:}

對我呢d抵抗力低既人好易中蕉
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 無數次擦身而過的Stop Light Co