jaysonjay9723 發表於 2015-2-5 03:10:41

Leica M8顯示屏玻璃裂咗

請問有無人知道Leica M8玻璃顯示屏裂咗可以去邊度配返?同埋需要幾錢?

C9.99 發表於 2015-2-5 10:31:31

LCD? 麻煩噃!

edwardyung 發表於 2015-2-5 10:33:48

問下街外師傅有冇parts.... 好多M9做M9-p後淨低parts..... 我估(?唔敢包)会合M8用的.
好似我呢塊... 但師傅拆下可否我就不清楚了??

M3fans 發表於 2015-2-5 16:40:29

no more parts for M8 LCD 3-4 yrs ago, only solution now is to take it from another old M8
never heard that M9 LCD can be directly replaced on M8

0.95 發表於 2015-2-6 21:01:25

其實M8個MON最外面有塊唔知係玻璃/膠/纖維咁嘅外殼,好似只係貼喺面,同個LCD本身係分開架,我試過之前成塊透明外殼整起咗,可以直接掂到塊LCD。

所以,師兄好有可能只係外面塊嘢爛咗,未必一定傷到個LCD。

淨係呢塊嘢,我估師傅或者會有parts,相信M9/M9P/ME/MM......都係同一塊嘢,唔排除真系可以共用。

當然,如果真係咁猛烈撞擊到LCD本身,就應該無得搞。就算師傅有parts成個LCD換,我諗唔會平。

jaysonjay9723 發表於 2015-2-13 02:58:50

Thank you 師兄!問題已解決了麻煩晒:)

luk 發表於 2015-2-13 10:56:43

好奇問,如何解決?

C9.99 發表於 2015-2-13 12:10:54

我都好想知。

jaysonjay9723 發表於 2015-2-27 03:02:21

我買左塊亞加力膠補番上去就咁解決咗
頁: [1]
查看完整版本: Leica M8顯示屏玻璃裂咗